Ο αρχιεπίσκοπος Βερολίνου σχεδιάζει να διορίσει «υπουργό» για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα

Ο αρχιεπίσκοπος Βερολίνου σχεδιάζει να διορίσει «υπουργό» για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα Facebook Twitter
«Σημαντικό βήμα κόντρα στην περιθωριοποίηση και τις διακρίσεις που νιώθουν να υφίστανται πολλοί ΛΟΑΤ+ στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησίας» - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Ο αρχιεπίσκοπος Βερολίνου αναμένεται να διορίσει «υπουργό» για την LGBT+ κοινότητα, σε μια προσπάθεια στήριξης όσων «με επώδυνο τρόπο» έχουν περιθωριοποιηθεί από την Καθολική Εκκλησία. 


Ο Χάινερ Κοχ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή μετά από συνάντηση με Ένωση Λεσβιών και Γκέι, όπως ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα η Αρχιεπισκοπή Βερολίνου. 


Σύμφωνα με τον Κοχ, η συνάντηση -που έγινε στη σκιά της εκ νέου άρνησης του Βατικανού να δώσει την ευλογία σε ομόφυλα ζευγάρια τη στιγμή που παράλληλα διαμηνύει την «αλληληγγύη» του για την LGBTQ κοινότητα- πραγματοποιήθηκε για να αντιμετωπιστούν οι «αντιθέσεις» εντός της Καθολικής εκκλησίας και είναι ένα «σημαντικό βήμα κόντρα στην περιθωριοποίηση και τις διακρίσεις που νιώθουν να υφίστανται πολλοί στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησίας». 
 


Όπως σημείωσε ο ίδιος, η διπλή περιθωριοποίηση ανθρώπων, τόσο επειδή είναι είναι queer καθολικοί όσο και επειδή ανήκουν στην LGBT+ κοινότητα, είναι «προβληματική και οδυνηρή». 


Ο ίδιος αναγνώρισε πως, «στο πλαίσιο της ενότητας της εκκλησίας, δεν μπορώ να αγνοήσω τη θέση του Βατικανού» στο ζήτημα της ευλογίας των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο πρόσθεσε πως ειναι δεσμευμένος να επιβραβεύει την αγάπη και τις σχέσεις των ανθρώπων, υποσχόμενος να συνεχίσει να αναζητά νέες δυνατότητες. 

Με πληροφορίες από PinkNews 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ