ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από τη φυλακή σε άγνωστη τοποθεσία

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από τη φυλακή σε άγνωστη τοποθεσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο Ρώσος αντιφρονούντας του Κρεμλίνου, μεταφέρθηκε από τη φυλακή όπου κρατούνταν σε άγνωστη τοποθεσία, όπως σημείωσε σήμερα συνεργάτης του.

«Δεν γνωρίζουμε πού είναι ο Αλεξέι τώρα και σε ποια φυλακή οδηγείται» σημείωσε ο Λεονίντ Βόλκοβ, προσωπάρχης του, σε δήλωση που έκανε μέσω Telegram.

Δικαστής διέταξε τη μεταφορά του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου θα μειωθούν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματά του, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ναβάλνι, ο πιο προβεβλημένος ηγέτης της αντιπολίτευσης την τελευταία δεκαετία, καταδικάστηκε σε δυόμιση χρόνια φυλάκισης για παραβίαση της αναστολής του τον Φεβρουάριο του 2021, μετά από την επιστροφή του από τη Γερμανία όπου νοσηλευόταν ύστερα από επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα που δέχθηκε από τη Ρωσία, όπως καταγγέλλει ο ίδιος. 

Στις 24 Μαρτίου, ο Ναβάλνι καταδικάστηκε και σε επιπλέον εννέα έτη φυλάκισης για απάτη και ασέβεια προς το δικαστήριο. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης επισημαίνει πως οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες και στοχεύουν στην υποδαύλιση των πολιτικών του στόχων.  

Οι πολιτικοί σύμμαχοι του Ναβάλνι έχει διασπαστεί, σε μεγάλο βαθμό, μετά τη φυλάκισή του, αφού το κόμμα του απαγορεύτηκε ως «εξτρεμιστική οργάνωση». Ανώτεροι συνεργάτες του είτε φυλακίστηκαν είτε αναγκάστηκαν σε εξορία. 

Ο Ναβάλνι δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι κατηγορείται για νέα ποινική υπόθεση για τη δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης και την υποκίνηση μίσους κατά των Αρχών, αδικήματα που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης ακόμη 15 ετών.

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ