Ο Μεντβέντεφ απειλεί τη Δύση: «Οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι ήδη καθ’ οδόν»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ Facebook Twitter
Φωτ: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images
0

Απειλές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι καθ’οδόν».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Μόσχα να επιτεθεί σε πόλεις της Δύσης, σε περίπτωση που η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους, που της έδωσαν οι ΗΠΑ.

«Με ρωτούν συχνά γιατί είναι τόσο σκληρές οι αναρτήσεις μου στο Telegram. Η απάντηση είναι ότι τους μισώ. Είναι μπάσταρδοι και έκφυλοι. Θέλουν τον θάνατο της Ρωσίας. Κι όσο αναπνέω, θα κάνω τα πάντα για να τους εξαφανίσω», σημείωσε, την περασμένη εβδομάδα.

«Οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι ήδη καθ’ οδόν», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, που είναι αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.

Γιατί ο Μεντβέντεφ προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις

Όταν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας το 2008, οι φιλελεύθεροι της χώρας τόλμησαν να ονειρεύονται.

«Η ελευθερία είναι καλύτερη από τη μη ελευθερία», είχε πει ο Μεντβέντεφ, δικηγόρος με πάθος για τα δυτικά ροκ συγκροτήματα. 

Απέρριψε την έννοια του Πούτιν για «κυρίαρχη» δημοκρατία, τον αυστηρό έλεγχο του Κρεμλίνου επί της εκλογικής διαδικασίας. «Θα ήταν καλύτερα να μιλάμε για γνήσια δημοκρατία», είχε τονίσει.

Σύμφωνα με τους The Times, το κρίσιμο ήταν ότι ο Μεντβέντεφ ήταν ο πρώτος Ρώσος ηγέτης του οποίου οι πολιτικές απόψεις δεν είχαν σφυρηλατηθεί στην υπηρεσία του σοβιετικού συστήματος.

Βέβαια, αυτές του οι απόψεις φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τα όσα δήλωνε περί δημοκρατίας. Η σκληρή του στάση έχει πυροδοτήσει σενάρια που αναφέρουν ότι ελπίζει να κάνει come back στο Κρεμλίνο, όπως υποστηρίζει ο πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης, Ντιμίτρι Γκουνκόφ.

«Προσπαθεί να ευχαριστήσει τους σκληροπυρηνικούς ελπίζοντας ότι θα τον προβιβάσουν σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Πούτιν από το αξίωμα. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσει κανείς πολιτικά αυτή την περίοδο στη Ρωσία είναι να εμφανίζεται ως “γεράκι”», λέει.

Ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γκλέμπ Παβλόφσκι, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι ο Μεντβέντεφ δεν έχει καμία τύχη, καθώς δεν είναι πια δημοφιλής.

Η όποια συμπάθεια έτρεφαν οι Ρώσοι για τον Μεντβέντεφ εξαφανίστηκε πριν από μια πενταετία, όταν ο Αλεξέι Ναβάλνι αποκάλυψε την περιουσία του πρώην προέδρου.

«Ο Μεντβέντεφ ίσως θέλει να στείλει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι μέρος του συστήματος, ότι είναι στο πλευρό του Πούτιν. Στόχος του τώρα είναι η επιβίωση», είπε η αναλύτρια Μαρία Σνεγκόβαγια στο RadioFreeEurope/RadioLiberty. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM