Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό: «Αφού μιλάτε για φιλία, αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σας»

Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό: «Αφού μιλάτε για φιλία, αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σας» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Τουρκία, η οποία επιτίθεται ξανά στην Ελλάδα, κατηγορώντας την ότι με τη στάση της προχωράει σε προκλήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για προκλήσεις της Ελλάδας, επειδή δεν αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά. «Επισκέφτηκαν 78 φορές τα νησιά. Αυτές είναι προκλήσεις», είπε, μεταξύ άλλων.

«Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις» ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, καλώντας την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποίησει τα νησιά. «Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά» δήλωσε, συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Αντίστοιχα, σε συνέντευξή του στη Hurriyet, ο Ακάρ δήλωσε πως «η Αθήνα εκφοβίζει την ΕΕ» και πως «θα επιτεθούν οι Τούρκοι».

Σχετικά με τους S-400 είπε ότι θα εφαρμόσουν το «Μοντέλο Κρήτης», ενώ υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων 20 ετών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ