Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απειλεί ότι θα εκδικηθεί τον θάνατο του Σουλεϊμανί

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απειλεί ότι θα εκδικηθεί τον θάνατο του Σουλεϊμανί Facebook Twitter
2

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απειλεί ότι θα εκδικηθεί τον θάνατο του Σουλεϊμανί ενώ χιλιάδες Ιρανοί κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Τεχεράνης και έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες, για να θρηνήσουν τον θάνατο του στρατηγού.

«Είμαστε μαζί σας», φώναζε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Πλατεία Παλαιστίνης της ιρανικής πρωτεύουσας.

«Ο Σουλεϊμανί, 62 ετών, ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης και αρχιτέκτονας της ιρανικής στρατηγικής στη Μέση Ανατολή, σκοτώθηκε την Τετάρτη σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Ο θάνατός του σόκαρε το Ιράν και προκάλεσε ανησυχίες για μια νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απειλεί ότι θα εκδικηθεί τον θάνατο του Σουλεϊμανί Facebook Twitter

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα, απειλώντας ότι θα εκδικηθεί τον θάνατο του Σουλεϊμανί ενώ θα πρωτοστατήσει στη νεκρώσιμη τελετή που θα γίνει την Κυριακή.

Στην σελίδα του Χαμενεΐ στο Instagram δημοσιεύθηκε μια εικόνα που παρουσιάζει τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ,  Χουσεΐν ιμπν Αλί, να αγκαλιάζει τον δολοφονημένο Σουλεϊμανί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#سلیمانی_آسمانی شد

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ayatollah Seyed Ali Khamenei (@khamenei_ir) στις

Στη σημερινή συγκέντρωση στην Τεχεράνη, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με τα οποία ζητούσαν «εκδίκηση» ενώ γυναίκες, ντυμένες στα μαύρα, κρατούσαν πορτρέτα του στρατηγού. Ένας άνδρας ανέβηκε σε ένα πέτρινο μνημείο κρατώντας στα χέρια του δυο φλεγόμενες σημαίες, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Το πλήθος φώναζε ρυθμικά «Θάνατος στην Αμερική».

«Η απάντησή μας σίγουρα θα είναι κάτι παραπάνω από την εκτόξευση μερικών ρουκετών ή την καταστροφή ορισμένων αμερικανικών βάσεων», είπε με δάκρυα στα μάτια ο Μιλάντ Νατζάφι, ένας φοιτητής διαδηλωτής. «Πιστεύω ότι η εκδίκησή μας θα είναι η αφανισμός του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Η σορός του Κασέμ Σουλεϊμανί θα μεταφερθεί αύριο Κυριακή στο Ιράν και θα ενταφιαστεί την Τρίτη στη γενέτειρά του, την πόλη Κερμάν.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Προσοχή Τράμπ τώρα μην ρίξουν κάνα Boeing πάνω σε κάνα Empire State Building ή το Tramp Tower, τους έδωσες δικαιολογία τώρα. Τίποτα εξτρεμιστές τους ικανοί για όλα είναι. Βέβαια ίσως βόλευε κιόλας καμιά νέα 11 Σεπτεμβρίου ώστε να κυρήξουν οι ΗΠΑ κατά κράτος πόλεμο με το Ιράν όπως συνέβη με το Ιράκ ολώς τυχαίως μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων.
Καλα θα ηταν ετσι. (ειρωνια) Αλλα Αμερικανοι υπαρχουν παντου. Οπως π.χ. στην Σουδα! ή σε κρουαζιεροπλοια στην Σαντορινη! ή σε αγωνες φορμουλα ενα στην Ιταλια! κτλ κτλ κτλ