Ντράγκι: Οι δασμοί μπορεί να πλήξουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και να προκαλέσουν αντίποινα

Ντράγκι: Οι δασμοί μπορεί να πλήξουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και να προκαλέσουν αντίποινα Facebook Twitter
EPA/ARMANDO BABANI
0

Ο άμεσος αντίκτυπος στην οικονομία της ευρωζώνης από τους δασμούς που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι μικρός, αλλά μπορεί να πλήξει την επενδυτική εμπιστοσύνη και να προκαλέσει αντίποινα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Οι άμεσες επιπτώσεις δεν είναι μεγάλες», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε εκδήλωση της ΕΚΤ με μαθητές.

«Στο τέλος, το βασικό ζήτημα είναι τα αντίποινα» ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από την πλευρά της νωρίτερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει αισιόδοξο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο προειδοποίησε ότι διαφαίνονται κίνδυνοι λόγω της εξασθένισης της δημοσιονομικής στήριξης και της αύξησης των επιτοκίων.

Τόνισε επίσης ότι οι βασικές προτεραιότητες για την παγκόσμια οικονομία εντοπίζονται στο να αποφευχθεί ο προστατευτισμός, στην λήψη μέτρων προστασίας κατά των χρηματοπιστωτικών κινδύνων, αλλά και στην επιδίωξη μιας μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM