Ντράγκι: Οι δασμοί μπορεί να πλήξουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και να προκαλέσουν αντίποινα

Ντράγκι: Οι δασμοί μπορεί να πλήξουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και να προκαλέσουν αντίποινα Facebook Twitter
EPA/ARMANDO BABANI
0

Ο άμεσος αντίκτυπος στην οικονομία της ευρωζώνης από τους δασμούς που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι μικρός, αλλά μπορεί να πλήξει την επενδυτική εμπιστοσύνη και να προκαλέσει αντίποινα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Οι άμεσες επιπτώσεις δεν είναι μεγάλες», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε εκδήλωση της ΕΚΤ με μαθητές.

«Στο τέλος, το βασικό ζήτημα είναι τα αντίποινα» ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από την πλευρά της νωρίτερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει αισιόδοξο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο προειδοποίησε ότι διαφαίνονται κίνδυνοι λόγω της εξασθένισης της δημοσιονομικής στήριξης και της αύξησης των επιτοκίων.

Τόνισε επίσης ότι οι βασικές προτεραιότητες για την παγκόσμια οικονομία εντοπίζονται στο να αποφευχθεί ο προστατευτισμός, στην λήψη μέτρων προστασίας κατά των χρηματοπιστωτικών κινδύνων, αλλά και στην επιδίωξη μιας μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM