NPR: Ο Λευκός Οίκος αναζητά τον αντικαταστάτη του Πιτ Χέγκσεθ μετά το νέο SignalGate

NPR: Ο Λευκός Οίκος αναζητά τον αντικαταστάτη του Πιτ Χέγκσεθ μετά το νέο SignalGate Facebook Twitter
Πιτ Χέγκσεθ / Φωτογραφία αρχείου © ΕΡΑ
0

Ο Λευκός Οίκος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης νέου υπουργού Άμυνας, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Πιτ Χέγκσεθ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το NPR.

Ο Πιτ Χέγκσεθ βρίσκεται επί του παρόντος στο επίκεντρο της νέας διαρροής αμυντικών πληροφοριών των ΗΠΑ, επειδή μοιράστηκε για δεύτερη φορά λεπτομερή στρατιωτικά σχέδια σχετικά με μια αμερικανική αεροπορική επιδρομή κατά των Χούτι της Υεμένης, σε μια ιδιωτική συνομιλία ομάδας μηνυμάτων Signal. Στη δεύτερη αυτή συνομιλία συμμετείχαν η σύζυγός του, ο αδελφός του, ο προσωπικός του δικηγόρος και περίπου 12 άλλοι συμμετέχοντες, και δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επικύρωσής του για να συζητήσει διοικητικά θέματα, αλλά συνέχισε να χρησιμοποιείται και μετά. 

Σύμφωνα με το NPR, ο Χέγκσεθ μοιράστηκε τις λεπτομέρειες ενημερώθηκε από ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ. Η είδηση της δεύτερης ομαδικής συνομιλίας στο Signal σχετικά με την αποστολή δημοσιεύθηκε αρχικά από τους New York Times.

Τον Μάρτιο, ο Πιτ Χέγκσεθ μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση εναντίον στόχων των Χούτι στην Υεμένη σε μια συνομιλία μέσω Σήματος με κορυφαίους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, στην οποία συμμετείχε κατά λάθος ένας δημοσιογράφος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τέσσερις ανώτεροι σύμβουλοι του Hegseth αποχώρησαν ξαφνικά, ορισμένοι από τους οποίους κατηγορήθηκαν για διαρροές. Όλοι τους εξέδωσαν δημόσιες δηλώσεις που υποδηλώνουν εσωτερικές διαμάχες εντός του υπουργείου Άμυνας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, διέψευσε ότι υπάρχει προσπάθεια αντικατάστασης του Χέγκσεθ, αναρτώντας στο X ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, «στέκεται σθεναρά» πίσω του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM