Νότια Κορέα: Τέλος το Gangnam Style στα γυμναστήρια- Κανονισμός για πιο αργή μουσική, λόγω κορωνοϊού

Νότια Κορέα: Τέλος το Gangnam Style στα γυμναστήρια- Κανονισμός για πιο αργή μουσική, λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Η γρήγορη μουσική είναι ένας καλός τρόπος για να «βγάλει» κάποιος ένα έντονο πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ή τουλάχιστον να το προσπαθήσει. Οι αθλούμενοι στη Νότια Κορέα θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο. 

Στους περιορισμούς που έχουν γίνει συνηθισμένοι πλέον λόγω της πανδημίας, η Νότια Κορέα πρόσθεσε έναν ασυνήθιστο: τα γυμναστήρια δεν μπορούν να παίζουν μουσική με πάνω από 120 beats το λεπτό κατά τη διάρκεια των ομαδικών προγραμμάτων, όπως το αερόμπικ και το spinning. 

Αυτό σημαίνει ότι οι Νοτιοκορεάτες μπορούν για παράδειγμα να ακούν το «Eye of the Tiger»- ίσως για να νιώσουν για λίγο σαν τον «Ρόκι» ενώ γυμνάζονται- ή τις τελευταίες επιτυχίες των BTS, όπως το «Dynamite» και το «Butter». Όμως, αν το αγαπημένο τους τραγούδι για το γυμναστήριο είναι το «Gangnam Style»- του Νοτιοκορεάτη Psy που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο με αυτό- τότε ατύχησαν. 

Σύμφωνα με αξιωματούχος, στόχος αυτού του μέτρου είναι να μην αναπνέουν οι αθλούμενοι υπερβολικά γρήγορα, ούτε να πετάγεται ο ιδρώτας τους σε άλλους ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται το κλείσιμο των γυμναστηρίων, όπως είχε γίνει σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας. 

Αυτά τα επιχειρήματα δεν έχουν πείσει ιδιαίτερα, αφού το μέτρο έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού από βουλευτές της αντιπολίτευσης και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων εκτιμούν πως τέτοιοι κανονισμοί είναι μη ρεαλιστικοί ή μετά βίας αποτελεσματικοί. 

«Βάζουμε εύθυμα τραγούδια για να ανεβάσουμε τη διάθεση των μελών μας. Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημά μου είναι αν έχει αποδειχθεί ότι έχει κάποιο αντίκτυπο στη διασπορά του ιού αν παίζουμε για παράδειγμα κλασική μουσική ή τραγούδια των BTS», δήλωσε ο Κανγκ Χιουν-κου, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στη βόρεια Σεούλ. 

«Πολλοί χρησιμοποιούν ακουστικά και φορητές συσκευές πλέον, πώς ελέγχεις τις δικές τους playlists;», ήταν το δεύτερο ερώτημα που έθεσε.  

«Οι κανονισμοί είναι απλά γραφειοκρατικοί, λες και εκείνοι που τους επινόησαν δεν έχουν ασκηθεί ποτέ σε γυμναστήριο», δήλωσε από την πλευρά της η Γουάνγκ Μιουνγκ-σαγκ, μια 62χρονη πελάτισσα της συγκεκριμένης επιχείρησης. 

Το μέτρο για τη μουσική δεν είναι το μόνο που ανακοινώθηκε για τα γυμναστήρια, εντός του ευρύτερου πλαισίου κανόνων για την αντιμετώπιση της χειρότερης έξαρσης του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα. 

Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα στους διαδρόμους γυμναστικής είναι τα 6 χλμ/ώρα, απαγορεύεται η χρήση των ντους, ενώ στα τραπέζια του πινγκ πονγκ επιτρέπεται να παίζουν μόνο δύο άτομα. 

«Οπότε, δεν κολλάς κορωνοϊό αν περπατάς πιο αργά από 6 χλμ/ ώρα», σχολίασε ο Κιμ Γιονγκ-τάε, μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Και ποιος στο καλό ελέγχει τα beat ανά λεπτό στα τραγούδια όταν γυμνάζεσαι; Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο κορωνοϊός με τη μουσική που προτιμάω», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM