Νότια Κορέα: Πρώτα η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και μετά η άρση των κυρώσεων

Νότια Κορέα: Πρώτα η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και μετά η άρση των κυρώσεων Facebook Twitter
Η επικεφαλής της διπλωματίας της Σεούλ τόνισε ότι η Νότια Κορέα περιμένει να δει τη Βόρεια Κορέα να «εκπληρώνει τη δέσμευσή της για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλειά της και άλλα μέτρα οικοδόμησης της ειρήνης. (EPA/JEON HEON-KYUN)
0

Οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας θα παραμείνουν σε ισχύ ωσότου η Πιονγκγιάνγκ να μπορεί να διαβεβαιώσει ότι «έχει επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίησή» της, επέμεινε σήμερα η νοτιοκορεάτισσα ΥΠΕΞ Κανγκ Γκιάουνγκ-χα.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Σεούλ τόνισε ότι η Νότια Κορέα περιμένει να δει τη Βόρεια Κορέα να «εκπληρώνει τη δέσμευσή της για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλειά της και άλλα μέτρα οικοδόμησης της ειρήνης.

«Στο μεταξύ, οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ ωσότου να λάβουμε εξασφαλίσεις ότι η πλήρης αποπυρηνικοποίηση έχει επιτευχθεί», πρόσθεσε η Κανγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM