Νότια Κορέα: Ο τέως υπουργός Άμυνας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Νότια Κορέα: Ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας Facebook Twitter
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας / Φωτ: EPA
0

Ο τέως υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα σε κέντρο κράτησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου Yonhap, ο Κιμ Κιμ Γιονγκ Χιουν έκανε την απόπειρα λίγο προτού ανακοινωθεί επίσημα η σύλληψή του για τον ρόλο του κατά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου το βράδυ της 3ης προς 4η Δεκεμβρίου.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αμέσως την αναφορά, η οποία έρχεται την ώρα που τα κύρια όργανα επιβολής του νόμου της χώρας επικεντρώνονται στο να βρουν αν ο πρόεδρος Γιουν και άλλοι που συμμετείχαν στην επιβολή του στρατιωτικού νόμου διέπραξαν εξέγερση.

Ο Κιμ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη, φέρεται να διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην επιβολή στρατιωτικού νόμου. Σύμφωνα με ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο και βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του αρχηγού του κράτους, ο Κιμ είχε εισηγηθεί στον πρόεδρο Γιουν να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Νότια Κορέα.

Ο Κιμ εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον εισαγγελέα της Σεούλ και ακολούθως συνελήφθη, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, μεταδίδει το Yonhap.

Επίσης τόσο ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Νότιας Κορέας, όσο και ο ανώτατος αστυνομικός της πρωτεύουσας Σεούλ κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Namdaemun της Σεούλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM