Νότια Κορέα: Νέα πρόταση καθαίρεσης του προέδρου Γιουν

Νότια Κορέα: Νέα πρόταση καθαίρεσης του προέδρου Γιουν Facebook Twitter
Διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από την Εθνοσυνέλευση στη Σεούλ με αίτημα την παραπομπή του προέδρου Γιουν Σουκ Γιολ / Φωτ: EPA
0

Η αξιωματική αντιπολίτευση στη Νότια Κορέα αποφάσισε να θέσει σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο το Σάββατο στις 10:00 ώρα Ελλάδας τη δεύτερη κατά σειρά πρότασή της που έχει σκοπό να καθαιρεθεί ο πρόεδρος της χώρας, ο Γιουν Σουκ Γιολ.

Την ανακοίνωση έκανε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, μια εβδομάδα μετά το φιάσκο της επιβολής στρατιωτικού νόμου από τον Γιουν, μέτρο που τελικά διήρκεσε έξι ώρες ώρες.

Η διαδικασία της νέας ψηφοφορίας στη νοτιοκορεατική εθνική αντιπροσωπεία προγραμματίστηκε να διεξαχθεί «την 14η Δεκεμβρίου στις 17:00 (σ.σ. τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας)», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζο Σενγκ Λε, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την Τρίτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον πρόεδρο Γιουν Σουκ Γιολ, σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα για «εξέγερση» μετά την απόπειρά του πριν από έξι ημέρες να επιβάλει το στρατιωτικό νόμο, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος.

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ένας βουλευτής ρώτησε αν έχει επιβληθεί στον Γιουν απαγόρευση να φύγει από τη χώρα. «Ναι, είναι ακριβές», απάντησε ο Μπάε Σανγκ Ουπ, αξιωματούχος των υπηρεσιών μετανάστευσης στο υπουργείο δικαιοσύνης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM