Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα εκτελεί ανθρώπους για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα εκτελεί ανθρώπους για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Η Νότια Κορέα καταγγέλλει τη Βόρεια Κορέα ότι εκτελεί ανθρώπους για ναρκωτικά, για αναδιανομή ειδήσεων από μέσα της Νότιας Κορέας και για θρησκευτικές δραστηριότητες σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε. 

Η Νότια Κορέα βάσισε την έκθεση των 450 σελίδων για την Βόρεια Κορέα σε μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από το 2017 έως 2022 από πάνω από 500 Βορειοκορεάτες που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους.

«Το δικαίωμα στη ζωή των πολιτών της Βόρειας Κορέας φαίνεται να απειλείται σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε το υπουργείο στην έκθεση.

«Γίνονται εκτελέσεις για ενέργειες που δεν δικαιολογούν την θανατική ποινή, όπως για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, τη αναδιανομή βίντεο της Νότιας Κορέας και για θρησκευτικές δραστηριότητες καθώς και δραστηριότητες που σχετίζονται με δεισιδαιμονίες».

Το Reuters δεν μπόρεσε να διασταυρώσει ανεξάρτητα τα ευρήματα της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης αλλά τα στοιχεία αυτά συμβαδίζουν με έρευνες των Ηνωμένων Εθνών και εκθέσεις από μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει τις επικρίσεις για τις συνθήκες αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέγοντας ότι αποτελούν μέρος συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή της ηγεσίας της.

Βόρεια Κορέα: Συνεχείς καταπατήσεις δικαιωμάτων

Η έκθεση έδωσε λεπτομέρειες για κατάφωρες από το κράτος καταπατήσεις δικαιωμάτων σε κοινότητες, σωφρονιστικών ιδρυμάτων και αλλού, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων εκτελέσεων, βασανιστηρίων και αυθαίρετων συλλήψεων. Θάνατοι και βασανιστήρια συμβαίνουν συχνά σε εγκαταστάσεις κράτησης και ορισμένοι άνθρωποι εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες αφού συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε ενώ η Νότια Κορέα επιδιώκει να τονίσει την αποτυχία της απομονωμένης γειτονικής της χώρας να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης ενώ σπεύδει να ενισχύσει το πυρηνικό και το πυραυλικό της οπλοστάσιο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ δήλωσε ότι η έκθεση αναμένεται να ενημερώσει καλύτερα τη διεθνή κοινότητα για τις «αποτροπιαστικές» καταπατήσεις της Πιονγκγιάνγκ, λέγοντας ότι η Βόρεια Κορέα δεν αξίζει καμία οικονομική βοήθεια όσο προσπαθεί να υλοποιήσει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

Το υπουργείο Ενοποίησης είναι υποχρεωμένο βάσει νόμου να συντάσσει ετήσια αξιολόγηση της κατάστασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα. Περίπου 34.000 Βορειοκορεάτες έχουν εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα αλλά ο αριθμός όσων έχουν αυτομολήσει έχει μειωθεί σημαντικά λόγω των αυστηρότερων μέτρων ασφάλειας στα σύνορα.

Οι αφίξεις από τη Βόρεια Κορέα διαμορφώθηκαν στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των μόλις 63 το 2021, εν μέσω lockdown λόγω της COVID-19, πριν αυξηθούν στις 67 το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM