Βόρεια Κορέα: «800.000 πολίτες προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ»

Βόρεια Κορέα: «800.000 πολίτες προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ» Facebook Twitter
Φωτ.: KCNA
0

Περίπου 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας για να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Rodong Sinmun, όργανο της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Η αναφορά σε εθελοντική κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις ακολουθεί την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ως απάντηση στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.Συγκεκριμένα, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε την Πέμπτη τον πύραυλο Hwasong-17 προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της κορεατικής χερσονήσου και της Ιαπωνίας, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Τόκιο.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Βόρειας Κορέας απαγορεύονται βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η εκτόξευση προκάλεσε την καταδίκη των κυβερνήσεων της Σεούλ, της Ουάσινγκτον και του Τόκιο.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 ημέρες κοινών ασκήσεων, που ονομάστηκε «Freedom Shield 23». Η κλίμακα της άσκησης είναι τέτοια ώστε ανάλογή της δεν έχει παρατηρηθεί από το 2017.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε Ουάσινγκτον και Σεούλ ότι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο με αφορμή την κοινή άσκηση. 

Με πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ