Νότια Αφρική: 950 μεταλλωρύχοι έχουν εγκλωβιστεί σε ορυχείο χρυσού στα 1.000 μέτρα βάθος

Νότια Αφρική: 950 μεταλλωρύχοι έχουν εγκλωβιστεί σε ορυχείο χρυσού στα 1.000 μέτρα βάθος Facebook Twitter
0

Συνολικά 950 μεταλλωρύχοι έχουν αποκλειστεί στις υπόγειες στοές ενός ορυχείου χρυσού, στη Νότια Αφρική, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης μετά από μια θύελλα, ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι τους φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους.

«Την περασμένη νύχτα σημειώθηκε μια καταιγίδα στην επαρχία του Φρι Στέιτ (στην κεντρική Νότια Αφρική) με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο ορυχείο και κατά συνέπεια δεν καταφέραμε να ανεβάσουμε στην επιφάνεια σήμερα το πρωί όσους εργάζονταν το βράδυ», είπε ο Τζέιμς Γουέλστεντ, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Sibanye-Stillwater, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι eNCA.

Υπάρχουν ακόμη 950 μεταλλωρύχοι που πρέπει να ανεβούν στην επιφάνεια του ορυχείου Μπεατρίξ, κοντά στην πόλη Γουέλκομ, εξήγησε. Μέχρι στιγμής μόνο 64 εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν από τις στοές.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν μπλοκαριστεί σε βάθος περίπου 1.000 μέτρων. Όλοι τους φαίνεται ότι είναι καλά, πρόσθεσε ο Γουέλστεντ. Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να τους εφοδιάσουν με τρόφιμα και νερό.

Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι οι γεννήτριες που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να τροφοδοτήσουν με ρεύμα το ορυχείο στην περίπτωση διακοπής, δεν λειτουργούν.

Η Ομοσπονδία των συνδικάτων των μεταλλωρύχων (AMCU) κατήγγειλε την έλλειψη σχεδίων διάσωσης στο ορυχείο και έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό συμβάν, δεδομένου του υψηλού αριθμού των αποκλεισμένων εργαζομένων.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνό φαινόμενο στη Νότια Αφρική. Το 2015, 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Νοτιοαφρικανικό Επιμελητήριο Ορυχείων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM