Νωρίτερα θα σβήνουν τα φώτα στο Λούβρο και τις Βερσαλλίες

Το Λούβρο βράδυ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τα φώτα θα κλείνουν νωρίτερα στο μουσείο του Λούβρου και το παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία. Πρόκειται για ένα συμβολικό μέτρο, για την ενεργειακή κρίση, ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού. 

Αυτή την εβδομάδα το Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να σβήνει ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο τα διακοσμητικά φώτα σε μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας τα οποία διαχειρίζεται ο δήμος- όπως ο Πύργος του Άιφελ- προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος της ηλεκτροδότησης. 

Σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού, Ριμά Αμπντούλ Μαλάκ, δήλωσε πως αυτό το παράδειγμα θα ακολουθήσει και η Πυραμίδα του Λούβρου, όπου τα φώτα θα σβήνουν στις 23:00 και όχι στη 01:00. Στην πρόσοψη του παλατιού των Βερσαλλιών, τα φώτα θα σβήνουν μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 22:00. 
 
Την ίδια ώρα, η υπουργός έκανε έκκληση στα γαλλικά πολιτιστικά ιδρύματα να υιοθετήσουν μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ως παράδειγμα ανέφερε το μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, που «μείωσε την κατανάλωσή ενέργεια κατά ένα τρίτο, απλά τοποθετώντας λαμπτήρες LED».

Σε εξέλιξη είναι συζητήσεις με κινηματογραφικές αίθουσες, προκειμένου να αποκτήσουν προβολείς λέιζερ, σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την τρυφερή σχέση του Αμερικανού προέδρου με την σύζυγό του, το μυστικό της επιτυχίας του μακροχρόνιου γάμου τους και τον δυναμικό ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Milliyet: Το ΕΛΚ μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εν όψει Ευρωεκλογών

Διεθνή / Milliyet: Το ΕΛΚ σχεδιάζει να τερματίσει το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ πριν τις ευρωεκλογές

Άρθρο στην ακραίως λαϊκιστική και φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet, μιλά για προεκλογική διακήρυξη του ΕΛΚ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ