Νορβηγία: Καραντίνα για όσους φτάνουν από την Ελλάδα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Νορβηγία: Καραντίνα για όσους φτάνουν από την Ελλάδα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Σε καραντίνα θα μπαίνουν πλέον όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα στη Νορβηγία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών σε όσους φτάνουν στη χώρα από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Αυστρία και την Ιρλανδία, εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 217 νέες μολύνσεις στη χώρα μας.

Το μέτρο αυτό θα ισχύει από τις 22 Αυγούστου, ενώ παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν και σε εκείνους που φτάνουν στη Νορβηγία από την Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Η Νορβηγία έχει αποφασίσει ότι θα μπαίνουν σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από χώρες με περισσότερα από 20 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. 

Νωρίτερα την Τετάρτη και η Φινλανδία ανακοίνωσε την επιβολή καραντίνας σε όσους φτάνουν από την Ελλάδα- μεταξύ άλλων χωρών. Συγκεκριμένα, θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όσοι εισέρχονται στη Φινλανδία προερχόμενοι από τα εξής κράτη: Ελλάδα, Κύπρος, Ισλανδία, Μάλτα, Γερμανία, Νορβηγία, Δανία, Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο και Ιαπωνία. Επίσης, τα ταξίδια από αυτές τις χώρες προς την Φινλανδία θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα, από τις 24 Αυγούστου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ