Κορωνοϊός: Η Φινλανδία επαναφέρει περιορισμούς για 10 χώρες - Ελλάδα και Κύπρος ανάμεσά τους

Κορωνοϊός: Η Φινλανδία επαναφέρει περιορισμούς για 10 χώρες - Ελλάδα και Κύπρος ανάμεσά τους Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες οι οποίες επί μήνες θεωρούνταν ασφαλείς προορισμοί, προκειμένου να περιοριστεί ο εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τα ταξίδια από την Ισλανδία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, το Σαν Μαρίνο και την Ιαπωνία προς τη Φινλανδία θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα από τις 24 Αυγούστου. Παράλληλα όσοι επιστρέφουν από τις χώρες αυτές θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

Τον Ιούνιο η κυβέρνηση της Φινλανδίας είχε ορίσει ως προϋπόθεση για να θεωρείται μια χώρα ασφαλής προορισμός να μην καταγράφει περισσότερα από 8 με 10 κρούσματα covid-19 ανά 100.000 κατοίκους. Έκτοτε και σταδιακά αφαιρεί χώρες από τον κατάλογο των χωρών που θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί λόγω του δεύτερου κύματος κορονοϊού που εξαπλώνεται.

«Το ηχηρό μας μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια στις επικίνδυνες χώρες. Η επιστροφή στη Φινλανδία από τις χώρες αυτές θα οδηγεί σε καραντίνα και προβλήματα», εξήγησε ο Τίμο Χαράκα υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Φινλανδία κατέγραψε τις τελευταίες 14 ημέρες κατά μέσο όρο 5,2 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, μεταξύ των πιο χαμηλών ποσοστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις υγειονομικές αρχές να ανακοινώνουν χθες Τρίτη 24 νέες μολύνσεις και έναν θάνατο. Συνολικά στη Φινλανδία έχουν καταγραφεί 7.776 κρούσματα και 334 θάνατοι.

Ο Χαράκα επεσήμανε εξάλλου ότι 43 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν με τρεις διαφορετικές πτήσεις της εταιρείας Wizz Air από τα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας στην Τούρκου της Φινλανδίας και οι αρχές εξετάζουν πώς μπορούν να ακυρώσουν τη σύνδεση αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM