Νορβηγία: Αίρει μερικώς την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ

Τραπέζια σε εξωτερικό χώρο μαγαζιού Facebook Twitter
Pixabay/sharonang
0

Την πώληση αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια θα επιτρέψει, εν μέρει, η Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων.

Τον Δεκέμβριο, οι αρχές της χώρας εξέδωσαν οδηγίες που προέβλεπαν κυρίως την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε όλα τα μπαρ και εστιατόρια της χώρας, στην σκιά της μετάλλαξης Όμικρον.

«Ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα, όμως πολύ λιγότεροι άνθρωποι νοσούν βαριά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα. «Καταφέραμε να ελέγξουμε την πίεση που ασκείτο στις υγειονομικές υπηρεσίες», συμπλήρωσε.

Πέραν της πώλησης του αλκοόλ σε χώρους ψυχαγωγίας, όχι όμως μετά τις 11 το βράδι τοπική ώρα και υπό την προϋπόθεση οι πελάτες να είναι καθήμενοι —ένα μέτρο που θα ισχύσει από αύριο– η κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανόνες της καραντίνας, η οποία αντικαθίσταται από διαγνωστικά τεστ για τις επαφές των κρουσμάτων και εκείνους που ζουν με ένα άτομο που έχει προσβληθεί από την covid.

Η χρήση της μάσκας παραμένει, εντούτοις, υποχρεωτική στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, οι δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να αποφεύγονται τις ώρες αιχμής, η τηλεργασία παραμένει ο κανόνας και οι κοινωνικές επαφές πρέπει να αποφεύγονται.
 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ