Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter
10

 

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter

Την πολυγαμία νομιμοποίησαν οι άνδρες βουλευτές στην Κένυα ψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο και προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γυναικών βουλευτών που αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενες.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι άνδρες μπορούν να νυμφευθούν όσες γυναίκες θέλουν χωρίς να χρειάζεται να συμφωνήσει σε αυτό η πρώτη σύζυγος.

Μάλιστα το νομοσχέδιο όπως ήρθε προς ψήφιση προέβλεπε ότι χρειαζόταν να συναινέσει η πρώτη σύζυγος, όμως όλοι οι βουλςευτές διακομματικά ένωσαν δυνάμεις προκειμένου να απαλείψουν αυτή τη διάταξη.

"Όταν παντρεύεστε μια Αφρικανίδα, πρέπει να ξέρει πως μια δεύτερη θα ακολουθήσει, μετά η τρίτη (...) έτσι είναι η Αφρική", εξήγησε ενώπιον του σώματος ένας από τους βουλευτές αυτούς, ο Τζούνετ Μοχάμεντ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Capital FM.

"Κάθε φορά που ένας άνδρας γυρίζει στο σπίτι με μια γυναίκα, αυτή θεωρείται η δεύτερη ή η τρίτη σύζυγος", είπε επίσης ο Σάμιουελ Σεπκόνγκα, πρόεδρος της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

"Αν είστε πράγματι εσείς ο άνδρας στο σπίτι και επιλέγετε να φέρετε σ' αυτό κάποιο άλλο ή δύο ή και τρία άλλα πρόσωπα, πιστεύω πως οφείλετε να έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε πως η γυναίκα σας και η οικογένειά σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν", δήλωσε η βουλευτής η Σόιπαν Τούγια, σύμφωνα με τον Capital FM.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM