«Νίκη» Μπόρις Τζόνσον- Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, παραμένει πρωθυπουργός

Νίκη Μπόρις Τζόνσον- Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, παραμένει πρωθυπουργός Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον «επιβίωσε» της πρότασης μομφής των Συντηρητικών και παραμένει πρωθυπουργός της Βρετανίας. 

Από τους 359 βουλευτές των Τόρις, οι 211 εξέφρασαν με την ψήφο τους εμπιστοσύνη στον Τζόνσον και οι 148 δυσπιστία. Δηλαδή, 

Αφού γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών, Γκρέιαμ Μπρέιντι, ανακοίνωσε ότι το κόμμα έχει εμπιστοσύνη στον Μπόρις Τζόνσον. Κάτι που έγινε δεκτό με πανηγυρισμούς από τους συμμάχους του Βρετανού πρωθυπουργού. 

Ο Τζόνσον χρειαζόταν το 50%+1 των ψήφων των βουλευτών. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλό για τον πρωθυπουργό, σημειώνει ο Guardian.

Τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η προκάτοχός του Τερέζα Μέι βρέθηκε αντιμέτωπη με πρόταση μομφής, είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη του 63% των βουλευτών και επτά μήνες αργότερα αντικαταστάθηκε. Τώρα, εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Τζόνσον εξέφρασε το 59%. 

Πριν από την ψηφοφορία ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους βουλευτές των Τόρις ότι θα μειώσει τους φόρους αν παραμείνει στη θέση του. Παράλληλα, προειδοποίησε τους βουλευτές να μην στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, παγιδεύοντας το κόμμα σε μια αέναη «ημέρα της μαρμότας». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ