Νιγηρία: TikTokers καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα, επειδή χλεύασαν κυβερνήτη

Νιγηρία: TikTokers καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα, επειδή χλεύασαν κυβερνήτη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δύο σταρ του TikTok στη Νιγηρία καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα και υποχρεώθηκαν να καθαρίζουν το δικαστήριο για ένα μήνα, λόγω βίντεο που ανέβασαν στα social media, στο οποίο χλεύαζαν τον κυβερνήτη πολιτείας. 

Ο Μουμπάρακ Ίσα Μουχάμεντ και ο Μουχάμεντ Μπούλα κρίθηκαν ένοχοι για δυσφήμιση του Αμντουλάχι Γκαντούγιε, κυβερνήτη της πολιτείας Κάνο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, δεν μπορούσαν να ασκήσουν έφεση επειδή δεν καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης. 

Οι δύο τους συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από βίντεο που ανάρτησαν τόσο στο TikTok όσο και στο Facebook. Σε αυτό, χλεύαζαν τον κυβερνήτη κάνοντας λόγο για φερόμενη αρπαγή γης, διαφθορά και ότι ο αξιωματούχος κοιμάται στη δουλειά. 

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η δυσφήμιση του κυβερνήτη θα μπορούσε να διαταράξει τη δημόσια ειρήνη. 

Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ένοχοι και ζήτησαν για επιείκεια, αλλά ο δικαστής διέταξε να μαστιγωθούν από 20 φορές ο καθένας, να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 νάιρα (23 ευρώ) και να καθαρίζουν τους χώρους του δικαστηρίου για 30 ημέρες. Επίσης, διατάχθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη στον κυβερνήτη, με ανάρτηση στα social media. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ