Νιγηρία: Τέσσερις νεκροί από 4 επιθέσεις αυτοκτονίας

Νιγηρία: Τέσσερις νεκροί από 4 επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter
0

Τέσσερις εκρήξεις που οφείλονταν σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν σήμερα σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στο Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 άνθρωποι να σκοτωθούν και 18 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Πολιτείας.

 

«Σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις στον καταυλισμό», δήλωσε ο συντονιστής του καταυλισμού Μούνα κοντά στο Μαϊντουγκούρι, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

 

«Οι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα, περίπου στις 04:30, προκλήθηκαν πυρκαγιές στις σκηνές», πρόσθεσε.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τις τελευταίες ημέρες τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στον καταυλισμό Μούνα, ο οποίος έχει ήδη γίνει στόχος πολλών επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ.

 

Οι εκρήξεις αυτές είναι οι πιο πρόσφατες μιας σειράς επιθέσεων που έχουν σημειωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την Παρασκευή ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι είναι ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Μαϊντουγκούρι την προηγούμενη εβδομάδα και για επιδρομή σε κοντινή πόλη. Η συχνότητα των επιθέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης έχει αυξηθεί μετά το τέλος της εποχής των βροχών στα τέλη του 2016.

 

Το Μαϊντουγκούρι είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από την αιματηρή εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, η οποία μετρά ήδη οκτώ χρόνια, και της προσπάθειάς της να ιδρύσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο στη βόρεια Νιγηρία. Από τις επιθέσεις της έχουν σκοτωθεί περίπου 20.000 άνθρωποι, ενώ 2,6 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM