Νίγηρας: Δώδεκα νεκροί από επιδημία χολέρας

Νίγηρας: Δώδεκα νεκροί από επιδημία χολέρας Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Μια επιδημία χολέρα στον νότιο Νίγηρα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να μολυνθούν άλλοι 201 σε τρεις περιοχές της χώρας. 

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, την ώρα που οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται συμβάλλουν στην περαιτέρω διασπορά της νόσου.

Η νότια γείτονας του Νίγηρα, η Νιγηρία, βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με ένα ξέσπασμα χολέρας, που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 653 ανθρώπους από τον Μάρτιο, στις 22 από τις 36 πολιτείες της.

Οι υγειονομικές αρχές του Νίγηρα πιστεύουν πως οι δύο επιδημίες συνδέονται.

«Τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με μια επιδημία που μαίνεται εδώ και αρκετούς μήνες σε γειτονικές, διασυνοριακές περιοχές, όπου υπάρχει σημαντική μείξη διασυνοριακών πληθυσμών», επισήμανε, σε μια ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας Ίντι Ιλιάσου Μαϊνασάρα.

Η προηγούμενη επιδημία χολέρας στον Νίγηρα καταγράφηκε στις ίδιες περιοχές το 2018, σύμφωνα με τον ίδιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM