LIVE!

Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα

Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα, μετά την εντατικοποίηση των πληγμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες.

«Λέω ότι θα επιφέρουμε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά. Δεν τελείωσε ακόμα», είπε ο Νετανιάχου, αφού ολοκληρώθηκε μια συνεδρίαση στο υπουργείο Άμυνας, προαναγγέλλοντας μια πιθανή ενίσχυση των πληγμάτων. Το Ισραήλ συνεχίζει την πίεση στη Γάζα, με αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού στον πυκνοκατοικημένο θύλακα.

Μεταξύ των στόχων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είναι το δίκτυο των σηράγγων μέσω των οποίων μετακινούνται στη Λωρίδα της Γάζας οι μαχητές και τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, καθώς επίσης και μια «τρομοκρατική ταξιαρχία» που είναι έτοιμη να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε σήμερα πόσο «επείγουσα είναι μια επιστροφή στην ειρήνη» στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ κι εκφράζοντας «την ανησυχία του για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα».

Συνεχίζοντας τις επαφές του «προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή», ο Γάλλος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Νετανιάχου, στον οποίο «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του» για τα θύματα των ρίψεων ρουκετών «την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», τις οποίες, «για μία ακόμη φορά καταδίκασε απερίφραστα», ανέφερε η γαλλική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου.

«Σε αυτήν την επέτειο της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ, ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας επανέλαβε την αδιάκοπη δέσμευσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία. Τονίζοντας το πόσο «επείγουσα είναι μια επιστροφή στην ειρήνη», ο Μακρόν, ο οποίος συνομίλησε χθες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, επισήμανε στον Νετανιάχου «την ανησυχία του σχετικά με τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα».

«Η Γαλλία θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή», στις 17.00 ώρα Ελλάδας», με επίκεντρο τη σύρραξη, σημειώνεται στο δελτίο τύπου. Από την έναρξη τη Δευτέρα του νέου κύκλου βίας, 119 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών 31 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και 830 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, όπου η αντιπυραυλική ασπίδα έχει αναχαιτίσει περίπου το 90% των 1.800 ρουκετών που έχουν εκτοξευτεί αυτήν την εβδομάδα, ο απολογισμός ανέρχεται σε εννέα νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM