ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς του να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς του να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα Facebook Twitter
EPA
1

Την πάγια στρατηγική του Ισραήλ να αποτρέπει τους εχθρούς τους από την απόκτηση πυρηνικής τεχνολογίας και πυρηνικών όπλων, υπογράμμισε μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, ο ισραηλινός στρατός και η Μοσάντ (οι μυστικές υπηρεσίες) απέτρεψαν τη Συρία από το να αναπτύξει πυρηνική ικανότητα και τους αξίζουν εύσημα για αυτό», τόνισε με tweet του ο Νετανιάχου.


Η θέση του Ισραήλ ήταν και παραμένει σταθερή: να αποτρέψουμε τους εχθρούς από το να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, πρόσθεσε.

Οι νέες δηλώσεις του Νετανιάχου έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη παραδοχή του Ισραήλ ότι, το 2007, βομβάρδισε μια εγκατάσταση όπου υποπτευόταν πως κατασκευαζόταν μυστικά ένας «πυρηνικός αντιδραστήρας» στη Συρία.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Νετανιάχου στην επίσημη παραδοχή της επιδρομής από το Ισραήλ, αν και δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από αυτή την επίθεση με στόχο την εγκατάσταση Αλ Κιμπάρ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά), τη νύχτα της 5ης προς 6η Σεπτεμβρίου 2007.


Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει με τις ολοένα και περισσότερες προειδοποιήσεις του Ισραήλ ενάντια στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στην εμπόλεμη Συρία.

Άλλωστε το Ισραήλ έχει κάνει έκκληση για τροποποίηση ή ακύρωση της διεθνούς συμφωνίας στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, προειδοποίησε ότι η επιδρομή αυτή αποτελούσε ένα μήνυμα σε όλη τη Μέση Ανατολή.


«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ να βρεθούν πυρηνικά όπλα στα χέρια αυτών που απειλούν την ύπαρξή του: τη Συρία τότε, το Ιράν σήμερα», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υπηρεσιών Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ στο Twitter.

Διεθνή
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM