Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι - Πάνω από 30 νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι - Πάνω από 30 νεκροί και αρκετοί τραυματίες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορικά πλήγματα και τα πυρά του πυροβολικού σε συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ, ο μέχρι στιγμής απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί διότι υπάρχουν επίσης πολλοί βαριά τραυματίες.

Ανάμεσα στις περιοχές που χτυπήθηκαν είναι μια αγορά στη Φαρντούς, συνοικία που είχε βομβαρδιστεί και χθες από αέρος.

Χθες, Τρίτη, η Ρωσία κλιμάκωσε τις επιδρομές της στο ανατολικό Χαλέπι, σε υποστήριξη μιας επιχείρησης του συριακού στρατού ο οποίος αποπειράται να ανακτήσει έναν τομέα υπό τον έλεγχο ανταρτών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Στους βομβαρδισμούς αυτούς σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ανταρτών σε μια περιοχή ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο δυτικό Χαλέπι.

Ένας 13χρονος, ο Τζαμίλ Μουστάφα Χαμπούς, σώθηκε από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στη Φαρντούς καθώς κατάφεραν να τον βγάλουν από τα συντρίμμια εθελοντές της οργάνωσης «Λευκά Κράνη», έπειτα από μια επιχείρηση που διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Όταν άκουσαν τις κραυγές του κάτω από τα συντρίμμια, μέλη συνεργείων διάσωσης άρχισαν να σκάβουν και κατάφεραν να τον φθάσουν και να του χορηγήσουν οξυγόνο, μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο πατέρας και ο αδελφός του σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό, ενώ η μητέρα του νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM