Νεκρός ο χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ουκρανίας, Artem Datsishin

Νεκρός ο χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ουκρανίας, Artem Datsyshin Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Πέθανε ο χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ουκρανίας Artem Datsishin, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε βομβαρδισμούς στο Κίεβο.

Ο 43χρονος χορευτής υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο, όπου και είχε μεταφερθεί.

Τη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η συνάδελφός του στην Όπερα του Κιέβου Tatyana Borovik με ανάρτησή της στο Facebook.

«Φίλοι, θα ήθελα να ενημερώσω όλους όσοι γνώριζαν τον Artem Datsyshin, ότι στις 26 Φεβρουαρίου μετά από επίθεση Ρώσων, τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στο νοσοκομείο. Αντίο αγαπημένε μου!! Δεν μπορώ να εκφράσω τον πόνο, που με κατακλύζει! Στη μνήμη σου🙏!» αναφέρει μεταξύ άλλων ενημερώνοντας ότι η κηδεύτηκε στο Baykove, στο Κίεβο σήμερα.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής της Λυρικής Σκηνής της Ουκρανίας, Anatoly Solovyanenko.

O Datsishin ήταν από τη Χερσώνα. Έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε εμβληματικές παραστάσεις όπως είναι η Λίμνη των Κύκνων, Ο Καρυοθραύστης, Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ και Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Είχε κάνει περιοδείες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το χορευτικό του στυλ είχε ακαδημαϊκή εκφραστικότητα, ρομαντική αγαλλίαση και ψυχολογικό βάθος, όπως έλεγαν για εκείνον οι κριτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κίεβο, μετά από επίθεση με ρουκέτα πέθανε και η ηθοποιός του Εθνικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Νέων του Κιέβου, τιμώμενη καλλιτέχνης της Ουκρανίας, Oksana Shvets.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ