Η Ρωσία απειλεί ξανά Φινλανδία & Σουηδία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα έχει «εκτεταμένες συνέπειες»

Νέες προειδοποιήσεις Ρωσίας σε Φινλανδία - Σουηδία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα έχει «εκτεταμένες συνέπειες» Facebook Twitter
0

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, προειδοποίησε τη Φινλανδία και τη Σουηδία, πως δεν πρέπει να έχουν την ψευδαίσθηση πως η Μόσχα απλώς θα ανεχτεί μία ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Έκανε λόγο για λάθος που θα έχει «εκτεταμένες συνέπειες». 

«Η κατάσταση, φυσικά, αλλάζει δραματικά με φόντο τα όσα συμβαίνουν» επεσήμανε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Interfax και όπως μεταφέρει το Reuters. 

«Το ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν θα ενισχυθεί ως απόρροια αυτής της απόφασης είναι πολύ σαφές σε μας» εξήγησε και προσέθεσε: «Δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις πως εμείς απλώς θα το ανεχτούμε». 

Εκτίμησε πως θα έχουμε αύξηση της «στρατιωτικής έντασης» και επεσήμανε πως «είναι κρίμα που θυσιάζεται η κοινή λογική για μία φανταστική πρόβλεψη για το τι θα έπρεπε να γίνει σε αυτή την εξελισσόμενη κατάσταση». 

Οι υποψηφιότητες Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στη νατοϊκή Συμμαχία, να σημειωθεί, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, που φαίνεται να αντιτίθεται. Ωστόσο, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ επεσήμαναν χθες πως η Άγκυρα δεν θα εμποδίσει την είσοδό τους. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ