Νέο πονοκέφαλο στη Ντάουνινγκ Στριτ προκαλεί η δημοσίευση από τον Ντομινίκ Κάμινκς μηνυμάτων από τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον στα οποία -μεταξύ άλλων- αποκαλεί τον υπουργό Υγείας «παντελώς γ@@@ο άχρηστο». 


Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο ενός εν εξελίξει λεκτικού πολέμου μεταξύ του πρώην υψηλόβαθμου συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού και του Ματ Χάνκοκ για τη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού. 

 

Cummings texts show Boris Johnson calling Matt Hancock ‘totally hopeless’

 

Σε ένα κείμενο 7.000 λέξεων, ο Κάμινγκς βάζει στο στόχαστρο και τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως σκόπευε να αφήσει την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές «για να διασκεδάσει και να βγάλει λεφτά» ενώ υποστηρίζει πως «είπε ψέματα για τις αποτυχίες» κατά την πρώτη απόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία. 

 

Ο Κάμινγκς δεν έκρυψε την πρόθεσή του να συνεχίσει την εκστρατεία αυτή κατά της «χρόνιας δυσλειτουργίας του Τζόνσον», παρουσιάζοντας αυτή τη φορά μηνύματα από συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό που, όπως λέει, θα καταρρίψουν τα «ψεύδη της Ντάουνινγκ Στριτ και του υπουργού Υγείας για την υγειονομική κρίση. 

 


Μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Κάμινγκς αναφέρει πως:

  • ο Τζόνσον σκεφτόταν να «βγάλει τον Χάνκοκ και να βάλει στον Γκόουβ στη θέση του». 
  • δεν υπήρχε στρατηγική για ολικό lockdown έως τις 14 Μαρτίου, δημοσιεύοντας έγγραφα που προέβλεπαν 250.000 θανάτους στο πρώτο κύμα κορωνοϊού. 
  • ο Τζόνσον έλεγε «φλύαρες ιστορίες και ανέκδοτα» κατά τη διάρκεια των συσκέψεων έκτακτης ανάγκης και αρνιόταν να ρωτήσει τους αξιωματούχους αμήχανες ερωτήσεις. 
  • ο Κάμινγκς έχει αποτύχει με τις προμήθειες αναπνευστήρων στους ασθενείς και τον Τζόνσον να λέει «είναι ο Χάνκοκ, είναι ανίκανος». 
     

Cummings texts show Boris Johnson calling Matt Hancock ‘totally hopeless’


Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει αρνηθεί τη γνησιότητα των μηνυμάτων αυτών που έχουν ημερομηνίες από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020. 


Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού επανέλαβε πως ο Τζόνσον έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Υγείας. 

 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian