«Παραλύει» η Γερμανία από τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Γερμανία: Το συνδικάτο Ver.di ανήγγειλε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε πως ξεκινά την επόμενη Παρασκευή, το συνδικάτο Ver.di.

Από την επόμενη Παρασκευή, το συνδικάτο Ver.di καλεί όλους όσοι εργάζονται στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ήδη στη Γερμανία βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα που να ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν με στάσεις εργασίας σε ώρες αιχμής, αλλά και 24ωρες απεργίες. Λόγω της κατάστασης εκτιμάται ότι θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία και οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν, καθώς θα τεθούν εκτός λειτουργίας μετρό, λεωφορεία αλλά και τραμ. «Δεδομένου ότι έχουν πραγματοποιηθεί συλλογικές διαπραγματεύσεις σε όλα τα κρατίδια χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, είναι τώρα η ώρα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους εργοδότες», ανέφερε σε δήλωσή της η αναπληρώτρια ομοσπονδιακή πρόεδρος του Ver.di Κριστίνε Μπέλε.

Η κατάσταση διαφέρει σε κάθε κρατίδιο, όπως και τα αιτήματα των εργαζομένων, καθώς στο Βρανδεμβούργο βασικό αίτημα αφορά αύξηση κατά 20% ή τουλάχιστον 650 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές και η απεργία θα είναι 24ωρη, ενώ στο Βερολίνο οι εργαζόμενοι διεκδικούν περισσότερες ημέρες διακοπών και μεγαλύτερο επίδομα αδείας και θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 4:00 έως τις 10:00 πμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM