Γερμανία: Απεργία σε 11 αεροδρόμια- Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται

Γερμανία: Απεργία σε 11 αεροδρόμια- Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η απεργία των εργαζομένων στην ασφάλεια σε 11 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες πτήσεις να κινδυνεύουν σήμερα με ακύρωση.

Στην απεργία συμμετέχουν περίπου 25.000 εργαζόμενοι στην ασφάλεια 11 αεροδρομίων της χώρας. Πρόκειται για τα αεροδρόμια σε Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Στουτγάρδη, Βρέμη, Αννόβερο, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Λειψία, Ερφούρτη και Δρέσδη. Από τα μεγάλα αεροδρόμια λειτουργεί μόνο αυτό του Μονάχου.

Στα αεροδρόμια Βερολίνου, Αμβούργου και Στουτγάρδης έχουν ήδη ακυρωθεί όλες οι απογειώσεις. Συνολικά, εκτιμάται ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 11.000 προγραμματισμένες πτήσεις.

Η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di προκήρυξε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας αυξήσεις 2,80 ευρώ/ώρα και υψηλότερα μπόνους για τις υπερωρίες. Οι εργοδότες όμως, ανέφεραν πως η ικανοποίηση των αιτημάτων θα σήμαινε επιπλέον κόστος 250 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για φέτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ