Νέες απειλές Τουρκίας κατά Κύπρου για τις γεωτρήσεις

Νέες απειλές Τουρκίας κατά Κύπρου για τις γεωτρήσεις Facebook Twitter
0

Απειλές προς την Λευκωσία εκτόξευσε η Άγκυρα για την παραχώρηση προς έρευνες του οικοπέδου 7 στην Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, μέρος του οικοπέδου αυτού ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ «τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έχει παραχωρήσει το οικόπεδο 7 στην Γαλλική ΤΟΤΑL και Ιταλική ΕΝΙ εντός της δήθεν Κυπριακή ΑΟΖ και αγνοεί τα δικαιώματα τω Τουρκοκυπρίων. Αυτό δείχνει πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητα μας παρά τις προειδοποιήσεις μας. Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες πολλές φορές μέρος του δήθεν οικοπέδου 7 ανήκει στην χώρα μας και το έχουμε καταγράψει και στα πλαίσια του ΟΗΕ».

Ο Άκσοϊ τονίζει πως «η χώρα μας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να γίνουν έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης μας από ξένες χώρες, εταιρείες και πλοία και θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και θα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα». Ο ίδιος αφού κατηγορεί τη Λευκωσία για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στα ενεργειακά αποθέματα, καταλήγει και τονίζει: «Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά τις εταιρείες τις οποίες βασίζονται στα παράνομα οικόπεδα των ελληνοκυπρίων , πως δεν θα μπορούν να διεξαχθούν έρευνες σε περιοχές εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Με πληροφορίες από Philenews/kibrisadahaber/Sigmalive

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Βιγιέγας Γκονζάλες αντιστάθηκε σε έλεγχο και «οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον των αστυνομικών»
LIFO NEWSROOM