Νέες απειλές Ακάρ: Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι

Νέες απειλές Ακάρ: Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επαναφέροντας στο προσκήνιο όλα τα θέματα της τουρκικής ατζέντας από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του skai.gr, Μανώλη Κωστίδη, ο Ακάρ σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι, Haber Global, τόνισε ότι η Άγκυρα έχει σχέδιο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία θα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια».

«Εμείς έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο. Έχουμε τα σχέδια μας και θα τα εφαρμόσουμε σε διαφορετικές φάσεις και στάδια. Κάναμε και τις απαραίτητες προσθήκες», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα ότι λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια και δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

«Δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι,  βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», τόνισε προσθέτοντας πως «αν η απέναντι πλευρά αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο, λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, δημοσιεύει φωτογραφίες ασκήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν και παρουσιάζει την Τουρκία πως δήθεν ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στα νησιά, τότε τους λέμε πως δεν μπορείτε να φτάσετε κάπου. Είναι αδύνατον», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι δε λαμβάνει υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάνης, επαναφέροντας για άλλη μια φορά το αίτημα της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

«Δε λαμβάνετε υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάνης και αγνοείτε τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Για ένα νησί το οποίο απέχει από την Τουρκία μόλις 1950 μέτρα και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και έχει έκταση 10 τ.χλμ διεκδικείτε θαλάσσια περιοχή ευθύνης  40.000 τ.χλμ και περιμένετε αυτό η Τουρκία να το αποδεχθεί».

«Από τον πλούτο της περιοχής, από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο να επωφεληθούν οι πολίτες μας, οι χώρες μας». «Όμως σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, είμαστε αποφασισμένοι, ικανοί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Αυτό να το ξέρουν όλο». «Όταν θα έρθει η ώρα και η σειρά της Αν. Μεσογείου το αρμόδιο υπουργείο μας θα αποφασίσει και θα κάνει εργασίες εκεί. Αυτό το έχουμε δηλώσει», πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος. 

Τέλος, αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πιο αυστηρό και «είπε περισσότερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από όσα λέμε εμείς», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα λέει ψέματα για το θέμα των επαναπροωθήσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM
ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM