Νέες απειλές Ακάρ: Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι

Νέες απειλές Ακάρ: Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επαναφέροντας στο προσκήνιο όλα τα θέματα της τουρκικής ατζέντας από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του skai.gr, Μανώλη Κωστίδη, ο Ακάρ σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι, Haber Global, τόνισε ότι η Άγκυρα έχει σχέδιο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία θα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια».

«Εμείς έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο. Έχουμε τα σχέδια μας και θα τα εφαρμόσουμε σε διαφορετικές φάσεις και στάδια. Κάναμε και τις απαραίτητες προσθήκες», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα ότι λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια και δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

«Δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι,  βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», τόνισε προσθέτοντας πως «αν η απέναντι πλευρά αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο, λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, δημοσιεύει φωτογραφίες ασκήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν και παρουσιάζει την Τουρκία πως δήθεν ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στα νησιά, τότε τους λέμε πως δεν μπορείτε να φτάσετε κάπου. Είναι αδύνατον», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι δε λαμβάνει υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάνης, επαναφέροντας για άλλη μια φορά το αίτημα της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

«Δε λαμβάνετε υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάνης και αγνοείτε τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Για ένα νησί το οποίο απέχει από την Τουρκία μόλις 1950 μέτρα και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και έχει έκταση 10 τ.χλμ διεκδικείτε θαλάσσια περιοχή ευθύνης  40.000 τ.χλμ και περιμένετε αυτό η Τουρκία να το αποδεχθεί».

«Από τον πλούτο της περιοχής, από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο να επωφεληθούν οι πολίτες μας, οι χώρες μας». «Όμως σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, είμαστε αποφασισμένοι, ικανοί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Αυτό να το ξέρουν όλο». «Όταν θα έρθει η ώρα και η σειρά της Αν. Μεσογείου το αρμόδιο υπουργείο μας θα αποφασίσει και θα κάνει εργασίες εκεί. Αυτό το έχουμε δηλώσει», πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος. 

Τέλος, αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πιο αυστηρό και «είπε περισσότερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από όσα λέμε εμείς», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα λέει ψέματα για το θέμα των επαναπροωθήσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM