Την πρόθεσή του να προσφύγει στα δικαστήρια κατά του Ντόναλντ Τραμπ αν στείλει ομοσπονδιακές δυνάμεις στην πόλη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

 

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε την Τρίτη ότι θα παραπέμψει αμέσως τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο δικαστήριο εάν εκείνος ακολουθήσει το σχέδιό του για την αποστολή ομοσπονδιακών δυνάμεων για την επιβολής του νόμου σε πόλεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.

 

Ο Δημοκρατικός Ντε Μπλάζιο είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ, συχνά «μπλοφάρει και λέει φούσκες» και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να υπολογίζει κάποιος πάρα πολύ τις δηλώσεις του.

 

Αν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στείλει ομοσπονδιακές δυνάμεις «αυτό απλώς θα επιδεινώσει τα προβλήματα και θα προσφύγουμε αμέσως στη δικαιοσύνη για να το σταματήσουμε», είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν «άλλο ένα παράδειγμα των παράνομων και αντισυνταγματικών μέτρων» που λαμβάνει ο Τραμπ.

 

Ο ντε Μπλάζιο υπενθύμισε επίσης ότι οι τοπικές αρχές έχουν προσφύγει πολλές φορές εναντίον των αποφάσεων του προέδρου και «σε γενικές γραμμές κερδίσαμε», σημείωσε.

 

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αλλά αν χρειαστεί, θα το κάνουμε» είπε.

 

Ομοσπονδιακοί πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν ήδη σταλεί στο Πόρτλαντ και ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς δημάρχους μεγάλων πόλεων μεταξύ αυτών η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια, το Λος Άντζελες, η Βαλτιμόρη και η Ατλάντα, ότι αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση την αύξηση της εγκληματικότητας.

 

Με πληροφορίες του Reuters