Νέα Υόρκη: Πάνω από 7.000 καλεσμένοι σε γάμο χασιδιστών - Έρευνα από την πολιτεία [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέα Υόρκη: Πάνω από 7.000 καλεσμένοι σε γάμο χασιδιστών - Έρευνα από την πολιτεία [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Νέα Υόρκη: Πάνω από 7.000 καλεσμένοι σε γάμο χασιδιστών - Έρευνα από την πολιτεία
0

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο στην είδηση ενός τεράστιου μυστικού γάμου Υπεροθόδοξων Εβραίων (χασιδιστές) στο Μπρούκλιν με περισσότερους από 7.000 καλεσμένους εν μέσω κορωνοϊού.

Οι χασιδιστές του Γουίλιαμσπεργκ ζουν στην Νέα Υόρκη, αλλά είναι κυριολεκτικά απομονωμένοι από τον σύγχρονο κόσμο.

Ο Κουόμο έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του νόμου. «Αν συνέβη αυτό, ήταν κατάφωρη παραβίαση του νόμου. Ήταν παράνομο. Ήταν επίσης ασεβές για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Κουόμο την Κυριακή. «Η πολιτεία πρέπει να διενεργήσει σοβαρή έρευνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το New York Post, ένα τεράστιο πλήθος καλεσμένων χωρίς μάσκα, ο ένας δίπλα στον άλλον, παραβρέθηκαν στον ναό Λάβεφ Λεβ στο Γουίλιαμσπεργκ στις 8 Νοεμβρίου. Η συναγωγή Satmar έχει μέγιστη χωρητικότητα 7.000 άτομα.

Εν μέσω πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και κατά παράβαση των κρατικών περιορισμών, οι διοργανωτές έκρυψαν τον γάμο του Γιοέλ Τεϊτέλμπαουμ, εγγονού του Αρχιραβίνου του Satmar, Άαρον Τεϊτέλμαν, σύμφωνα με την εφημερίδα των χασιδιστών Der Blatt.

«Λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης με τους κυβερνητικούς περιορισμούς, οι προετοιμασίες έγιναν κρυφά και διακριτικά, ώστε να μην τραβήξουν την προσοχή από τους ξένους», ανέφερε το έγγραφο.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, οι διοργανωτές εργάστηκαν ακούραστα για να τακτοποιήσουν τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλα τα καλέσματα σχετικά με τις επερχόμενες εκδηλώσεις πέρασαν από στόμα σε στόμα, χωρίς γραπτές ειδοποιήσεις, χωρίς αφίσες στους τοίχους της συναγωγής, χωρίς προσκλήσεις που αποστέλλονται μέσω του ταχυδρομείου, ούτε καν δημοσίευση σε  εφημερίδα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η τελευταία αυτή συγκέντρωση έγινε αφού η πολιτεία είχε διατάξει την ακύρωση ενός άλλου γάμου στο Γουίλιαμσμπεργκ τον περασμένο μήνα για τον άλλο εγγονό του Αρχιραβίνου, Ζάλμαν Τεϊτέλμπαουμ, αδελφού και αντιπάλου του Άαρον Τεϊτέλμπαν. Εκεί αναμένονταν περισσότεροι από 10.000 καλεσμένοι.

«Αν αποδειχθεί ότι, επειδή σταματήσαμε εκείνον τον γάμο, η αντίδραση ήταν, να έχουν έναν μυστικό γάμο», θα ήταν πραγματικά σοκαριστικό και εντελώς απατηλό, καθώς είχα προσωπικές συνομιλίες με μέλη της κοινότητας», πρόσθεσε ο Κουόμο.

Ο κυβερνήτης σημείωσε αργότερα ότι, από όσο μπορεί να γνωρίζει, η διοίκηση του δήμαρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ερευνά το περιστατικό.

«Έχω την πληροφορία ότι το περιστατικό ερευνάται. Εάν 7.000 άτομα ήταν σε έναν γάμο, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουν να το καταλάβουν και στη συνέχεια θα υπάρξουν νομικές συνέπειες».

Ο εκπρόσωπος του Δημαρχείου Έιβερυ Κοέν επιβεβαίωσε στο FOX News ότι η πόλη διεξάγει έρευνα σχετικά με το περιστατικό και «θα αποδοθούν ευθύνες στο μέγιστο βαθμό του νόμου».

Με πληροφορίες του FoxNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ