Νέα προειδοποίηση του Twitter σε ανάρτηση του Τραμπ- Για παραποιημένο βίντεο

Νέα προειδοποίηση του Twitter σε ανάρτηση του Τραμπ- Για παραποιημένο βίντεο Facebook Twitter
EPA
0

Το Twitter έβαλε προειδοποιητική σήμανση σε μία ακόμη ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά, για ένα παραποιημένο βίντεο.

Αυτή είναι η τρίτη «παρέμβαση» του Twitter σε αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου τον τελευταίο μήνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπήκε η προειδοποιητική σήμανση ότι το tweet του Τραμπ περιλαμβάνει παραποιημένα μέσα.

Νέα προειδοποίηση του Twitter σε ανάρτηση του Τραμπ- Για παραποιημένο βίντεο Facebook Twitter

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε στον λογαριασμό του ένα βίντεο- που είχε γίνει viral το 2019- αλλά παραποιημένο. Το βίντεο, που έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να φαίνεται σαν να έχει προβληθεί από το CNN, δείχνει ένα λευκό αγοράκι να τρέχει πίσω από ένα μαύρο παιδάκι. Στο κάτω μέρος της οθόνης, ένα ψεύτικος τίτλος που υποτίθεται ότι είναι το CNN αναφέρει «Τρομοκρατημένο παιδί τρέχει μακριά από ρατσιστικό μωρό. Πιθανότατα ψηφοφόρος του Τραμπ το ρατσιστικό μωρό».

Στη συνέχεια, προβάλλεται τι πραγματικά κατέγραψε το «διάσημο» βίντεο, με τα δυο παιδιά που έτρεχαν για να αγκαλιαστούν. «Η Αμερική δεν είναι το πρόβλημα, τα fake news είναι. Αν δείτε κάτι, πείτε κάτι», καταλήγει το παραποιημένο βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ.


Εκτός από την αντίδραση του Twitter, που έβαλε την προειδοποιητική επισήμανση στην ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, στο tweet του Τραμπ απάντησε και εκπρόσωπος του CNN. Το δίκτυο κάλυψε αυτό το θέμα, αλλά ακριβώς όπως συνέβη, τόνισε. «Όπως το CNN έχει παρουσιάσει τις θέσεις σας για τα φυλετικά ζητήματα και τα ποσοστά σας στις δημοσκοπήσεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στοιχεία και σας καλούμε να κάνετε το ίδιο, αντί να κάνετε tweet ψευδή βίντεο που εκμεταλλεύονται αθώα παιδιά», ανέφερε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά στη «μάχη» του Τραμπ με το Τwitter, η πλατφόρμα είχε βάλει σήμανση για fake news σε ανάρτηση του προέδρου για τις επιστολικές ψήφους, ενώ δύο ημέρες αργότερα απέκρυψε tweet του για τις ταραχές στη Μινεάπολη, επειδή παραβίαζε τους κανόνες που αφορούν την εξύμνηση πράξεων βίας.


Η νέα παρέμβαση ήρθε λίγες ώρες μετά από αντίστοιχη κίνηση του Facebook, για διαφήμιση που ανάρτησε στην πλατφόρμα η καμπάνια Τραμπ. Ο λόγος ήταν ότι περιελάμβανε σύμβολο που έχει χρησιμοποιηθεί από τους ναζί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ