To Facebook «κατέβασε» διαφημίσεις της καμπάνιας Τραμπ- Λόγω συμβόλου που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί

To Facebook «κατέβασε» διαφημίσεις της καμπάνιας Τραμπ- Λόγω συμβόλου που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί Facebook Twitter
EPA
0

Το Facebook αφαίρεσε διαφημίσεις της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, στις οποίες εμφανιζόταν ένα σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για την κατηγοριοποίηση των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε σε διαφημίσεις ένα κόκκινο τρίγωνο, προκειμένου να βάλλει κατά της Antifa, που έχει κατηγορήσει ο Αμερικανός πρόεδρος ότι υποκινεί τη βία και τους βανδαλισμούς στις διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

«Επικίνδυνοι όχλοι ακροαριστερών ομάδων τρέχουν στους δρόμους μας προκαλώντας απόλυτο χάος», ανέφεραν οι διαφημίσεις της καμπάνιας στο Facebook. Από κάτω υπήρχε ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο, σαν αυτό που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τους κομμουνιστές και άλλους πολιτικούς κρατουμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

To Facebook «κατέβασε» διαφημίσεις της καμπάνιας Τραμπ- Λόγω συμβόλου που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί Facebook Twitter

«Αφαιρούμε αυτές τις αναρτήσεις και τις διαφημίσεις λόγω παραβίασης των πολιτικών μας ενάντια στο οργανωμένο μίσος», ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωση. «Η πολιτική μας απαγορεύει τη χρήση ενός απαγορευμένου συμβόλου ομάδας μίσους για την αναγνώριση πολιτικών κρατουμένων, χωρίς το περιεχόμενο που καταδικάζει ή εξετάζει το σύμβολο», σημείωνε ακόμη η ανακοίνωση.

Ο Τιμ Μέρτο, διευθυντής της καμπάνιας του Τραμπ υπεραμύνθηκε των διαφημίσεων που εμφανίστηκαν στις σελίδες του προέδρου και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. «Το κόκκινο τρίγωνο είναι ένα σύνηθες σύμβολο της Antifa που χρησιμοποιείται σε μια διαφήμιση για την Antifa. Αρκετά ξεκάθαρο», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι παρόμοιο κόκκινο τρίγωνο είναι ένα σύνηθες emoji και έκανε αναφορά σε προϊόντα που πωλούνται διαδικτυακά, όπως μπουκάλια νερών ή θήκες κινητών, με σύμβολα που οι πωλητές τα περιγράφουν ως «αντιφασιστικό κόκκινο τρίγωνο».

Ο Μέρτο ανέφερε ακόμη ότι το σύμβολο αυτό δεν είναι καταχωρημένο στη βάση δεδομένων των συμβόλων μίσους που έχει η εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League. Αλλά και η οργάνωση καταδίκασε τη χρήση του συμβόλου από την καμπάνια Τραμπ.

«Ανεξάρτητα από το αν γνωρίζουν την ιστορία ή τη σημασία, το να χρησιμοποιεί η καμπάνια Τραμπ ένα σύμβολο που πρακτικά είναι ίδιο με εκείνο του ναζιστικού καθεστώτος για την κατηγοριοποίηση των πολιτικών κρατουμένων, προκειμένου να επιτεθεί σε αντιπάλους είναι προσβλητικό και βαθιά ανησυχητικό», τόνισε ο CEO της ΜΚΟ, Τζόναθαν Γκρίνμπλατ. Παράλληλα, η οργάνωση σημείωσε ότι η βάση δεδομένων της αφορά σύμβολα που χρησιμοποιούνται από σύγχρονους εξτρεμιστές και όχι τ;α ιστορικά σύμβολα των ναζί.

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα
LIFO NEWSROOM