Νέα καταδικαστική απόφαση κατά Ρώσων στρατιωτών: Ποινή 11,5 ετών για «παραβίαση των κανόνων του πολέμου»

Two Russian soldiers sentenced to 11.5 years in prison for "violating the laws of war" in Ukraine Facebook Twitter
0

Νέα καταδικαστική απόφαση για μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μετά την ισόβια κάθειρξη σε στρατιώτη που δολοφόνησε άμαχο στην Ουκρανία.

Οι Oleksandr Bobykin και Oleksandr Ivanov καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 11,5 ετών για «παραβίαση των κανόνων του πολέμου». Και οι δύο είχαν δηλώσει ένοχοι. 

«Το διαστήριο δεν βρήκε στοιχεία που να δείχνουν εξαναγκασμό. Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ένοχοι. Το δικαστήριο έκρινε πως η ενοχή τους έχει αποδειχθεί» επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης του περιφερειακού δικαστηρίου Κοτελέβσκι στην περιοχή Πολτάβα. 

Οι καταδικασθέντες εκτόξευσαν πυραύλους Grad από ρωσικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. 

Τα πυρά τους κατέστρεψαν «πολιτικούς στόχους και κρίσιμες υποδομές, μεταξύ των οποίων σπίτια ιδιωτών» στο Χάρκοβο. 

Συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή από στελέχη των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. 

Την περασμένη Δευτέρα, ο Vadim Shishimarin καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου όσον αφορά στη δολοφονία ενός 62χρονου αμάχου, ο οποίος ήταν αόπλος και κινούνταν με ποδήλατο. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ