Νέα επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: Αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στο Αιγαίο - Βυθίζουν σκόπιμα τα σκάφη τους

Νέα επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: Αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στο Αιγαίο - Βυθίζουν σκόπιμα τα σκάφη τους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Σε μια μακροσκελή του ομιλία, όπου τοποθετήθηκε σε σειρά θεμάτων κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε «επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο» κατηγορώντας την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάζει.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν πέρυσι έφτασε τις 20.000:  «Από την άλλη πλευρά, χώρες που αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν και τους σπρώχνουν με τη βία έξω από τα σύνορά τους, εντούτοις δυστυχώς οι χώρες αυτές χαίρουν μεγάλης εκτίμησης». 

«Παρά τις όλες εικόνες, τις μαρτυρίες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες, δυστυχώς, δεν λαμβάνονται μέτρα εναντίον όσων βλέπουν αυτή τη δίωξη των μεταναστών», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων θεμάτων στην ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για χώρες οι οποίες «έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε αναφορά σε μέλη ή υποστηρικτές της οργάνωσης FETO, το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM