NBC News: Ο Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε τον Τραμπ «ηλίθιο» και απείλησε να παραιτηθεί το καλοκαίρι

NBC News: Ο Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε τον Τραμπ «ηλίθιο» και απείλησε να παραιτηθεί το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο» λίγο πριν από το τέλος μιας συνάντησης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι και απείλησε με παραίτηση την ίδια περίοδο εξαιτίας των βαθιών διαφορών με τον Αμερικανό πρόεδρο, μετέδωσε σήμερα το NBC News.


Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλέστηκε πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας λίγες ημέρες μετά την θυελλώδη αυτή συνεδρίαση που έγινε την 20η Ιουλίου προκειμένου να του ζητήσει να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.


Δεν έχει καταστεί σαφές εάν ο μεγιστάνας ενημερώθηκε για τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο υπουργός του. Το NBC μεταδίδει ότι ο Μάικ Πενς και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης επέμειναν ώστε ο Ρεξ Τίλερσον να μην υποβάλει την παραίτησή του.


Σήμερα το πρωί δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ρεξ Τίλερσον, που είχε μόλις υποδεχθεί τον Πακιστανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον, να επιβεβαιώσει τις προθέσεις του περί παραίτησης αυτό το καλοκαίρι. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα.

Λίγο αργότερα, ο Ρεξ Τίλερσον διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να υποβάλει την παραίτησή του, τονίζοντας ότι παραμένει σήμερα προσηλωμένος στην ατζέντα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όπως ακριβώς όταν ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα.


«Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψω αυτήν τη θέση» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Βρίσκομαι εδώ για όσο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος θα νιώθει ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει» υπογράμμισε. Για τη φράση που του αποδίδουν δεν σχολίασε τίποτα.

Ωστόσο στενός σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών διέψευσε νωρίτερα  και επίσημα κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ του NBC ότι ο Τίλερσον απείλησε να παραιτηθεί όπως επίσης κι ότι αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο».


«Πόσα Fake News σήμερα» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε σήμερα το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος.


«Λίγο έχουν σημασία τα όσα κάνω ή λέω, δεν θα γράψουν ούτε θα πουν ποτέ την αλήθεια. Τα ΜΜΕ των Fake News είναι ανεξέλεγκτα» συμπλήρωσε, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν αναφέρεται στο θέμα που πρόβαλε το NBC ή σε άλλα άρθρα.


Τη Δευτέρα, ένας εκ των στενών συμβούλων του Ρεξ Τίλερσον, ο Ρ.Σ Χάμοντ διαβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει «καμία κρίση» ανάμεσα στον υπουργό και τον πρόεδρο, στον απόηχο άλλης μιας δημόσιας διαφωνίας μεταξύ των δύο.
Την Κυριακή, σε μια σειρά από tweet, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος φάνηκε σα να αποπαίρνει τον Ρεξ Τίλερσον, τον «καλύτερο υπουργό Εξωτερικών», διότι ανέφερε δημοσίως την ύπαρξη «διαύλων επικοινωνίας» με την Πιονγκγιάνγκ.


«Χάνει τον καιρό να διαπραγματεύεται» είχε γράψει. «Κράτα την ενέργειά σου, Ρεξ, θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM