Το ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία - Αντιαρματικά και drone

Το ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία - Αντιαρματικά και drone Facebook Twitter
0

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα στις Βρυξέλλες να παράσχουν περαιτέρω υποστήριξη  στην Ουκρανία εξοπλίζοντας τη με επιπλέον όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών, αντιαεροπορικών συστημάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). 

Ωστόσο, ο επικεφαλής της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι δε θα αναπτυχθούν στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας «γιατί ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε ανοιχτή σύγκρουση με τα ρωσικά στρατεύματα».

Παράλληλα οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ενισχύσουν την άμυνά τους στα ανατολικά ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία - Αντιαρματικά και drone Facebook Twitter
GETTY
Το ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία - Αντιαρματικά και drone Facebook Twitter
GETTY

«Σε απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας, ενεργοποιήσαμε τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ, [...] και τοποθετήσαμε 40.000 στρατιώτες στην ανατολική μας πτέρυγα, μαζί με σημαντικά αεροπορικά και ναυτικά μέσα, υπό την άμεση διοίκηση του ΝΑΤΟ και με την υποστήριξη των εθνικών δυνάμεων των συμμάχων», σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση.

Οι ενέργειες του ΝΑΤΟ παραμένουν «προληπτικές, αναλογικές και μη κλιμακούμενες» ως προετοιμασία για «μια πιο επικίνδυνη στρατηγική πραγματικότητα».

«Θα ενισχύσουμε επίσης σημαντικά τη μακροπρόθεσμη αποτροπή και αμυντική μας στάση και θα αναπτύξουμε περαιτέρω όλο το φάσμα των δυνάμεων και ικανοτήτων που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση αξιόπιστης αποτροπής και άμυνας», τονίζεται. Αυτά τα βήματα, αναφέρει το ΝΑΤΟ, θα υποστηριχθούν από ενισχυμένες ασκήσεις με εστίαση στη συλλογική άμυνα και τη διαλειτουργικότητα.

Η συμμαχία θα ενισχύσει επίσης την ετοιμότητά της για χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές απειλές, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση, με περαιτέρω αποφάσεις να αναμένεται να συζητηθούν στη Μαδρίτη.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM