«Να πυροβολούμε τους μετανάστες στα πόδια» - Αποκαλύψεις για τις μεθόδους φύλαξης συνόρων που πρότεινε ο Τραμπ

«Να πυροβολούμε τους μετανάστες στα πόδια» - Αποκαλύψεις για τις μεθόδους φύλαξης συνόρων που πρότεινε ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
1

Ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέδειξε ότι οι μετανάστες πρέπει να πυροβολούνται στα πόδια προκειμένου να αποθαρρύνονται να περνούν τα σύνορα, υποστηρίζει νέο βιβλίο.


To βιβλίο που υπογράφουν δύο δημοσιογράφοι των New York Times, υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υποδεικνύει ακραίες μεθόδους καταστολής των μεταναστών για να τους εμποδίσει από το να περνούν τα νότια σύνορα της χώρας.


Μεταξύ των «μεθόδων» που αναφέρονται στο βιβλίο βρίσκεται η δημιουργία ηλεκτροφόρου φράκτη, εμποδίων με καρφιά και τάφρο με αλιγάτορες και φίδια. Η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό είναι μία από τις βασικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ. Η κατασκευή του έχει ήδη ξεκινήσει με το Πεντάγωνο να έχει διαθέσει στρατιωτική χρηματοδότηση ύψους € 3,31δισ. για τον σκοπό αυτό.


Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί σε κάποιο σχετικό σχόλιο μέχρι στιγμής.


Το βιβλίο των δημοσιογράφων Μάικλ Σιαρ και Τζούλι Ντέιβις, «Border Wars: Inside Trump's Assault on Immigration» (Ο Πόλεμος των Συνόρων: Η επίθεση του Τραμπ κατά της μετανάστευσης) βασίζεται σε συνεντεύξεις πολλών ανωνύμων επίσημων πηγών και εκδόθηκε από τους New York Times.

Σύμφωνα με το βιβλίο, όταν ο Τραμπ πρότεινε τον πυροβολισμό στα πόδια ως μέτρο, οι αρμόδιοι σύμβουλοι του εξήγησαν πως αυτό θα ήταν παράνομο

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ότι είναι παράνομο να πυροβολείς στα πόδια, είναι περίπλοκο για τον Τραμπ να το "συλλάβει".Για αυτό τα πάει καλά ο Πούτιν μαζί του, τον αντιμετωπίζει στωϊκά, όπως αντιμετωπίζει και την δεκαεξάχρονη Γκρέτα.Πως αντιστράφηκαν οι ρόλοι πάντως.Κάποτε οι Αμερικανοί Πρόεδροι αντιμετώπιζαν στωϊκά τον Γιέλτσιν...