Να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει τη Λεπέν, ζητά από τη Γαλλία ο υπουργός Ευρωπ. Υποθέσεων

Να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει τη Λεπέν, ζητά από τη Γαλλία ο υπουργός Ευρωπ. Υποθέσεων Facebook Twitter
0

Η Γαλλία πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που τροφοδοτούν τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό και την άνοδο της Μαρίν Λεπέν, προέδρου του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ.

 

Ο Ροτ δήλωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2 ότι θεωρεί το φαβορί για να κερδίσει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν και την δεδηλωμένη υποστήριξή του στην Ευρώπη «αξιοσημείωτα θετική».

 

Ο Μακρόν δεσμεύθηκε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στη γαλλική οικονομία, αν εκλεγεί πρόεδρος, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τη Γερμανία και να προχωρήσει η Ευρώπη μπροστά.

 

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όμως πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να αντιστραφεί το κλίμα υπέρ της Λεπέν.

 

«Βλέπουμε με ενδιαφέρον ότι ο στενότερος εταίρος μας στην ΕΕ επιστρέφει στην πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα», τόνισε ο Ροτ. «Αυτός ο δρόμος της ανανέωσης και της αλλαγής πρέπει να επιταχυνθεί δραματικά».

 

Ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των πολιτικών της, περιλαμβανομένων των αυστηρών κανονισμών της που αφορούν τους προϋπολογισμούς και τα ελλείμματα.

 

«Θα πρέπει να σκεφτόμαστε και το πολιτικό κόστος. Αν τελικά η ευρωπαϊκή πολιτική, για την οποία ευθυνόμαστε και εμείς, προωθήσει τη Μαρίν Λεπέν στην προεδρία, δεν πιστεύω ότι πρέπει να την υποστηρίζουμε», εξήγησε.

 

Πάντως ο Ροτ εξέφρασε την ανακούφισή του μετά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως θα είναι προάγγελος των αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών.

 

«Η Ευρώπη ήταν, είναι και παραμένει μια ασφάλεια ζωής για εμάς σε καιρούς κρίσης και τελικά είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες της Γαλλίας θα το κατανοήσουν, όπως έκανε και η μεγάλη πλειοψηφία στην Ολλανδία όπως και τη Γερμανία», κατάληξε ο Ροτ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμα Στόουν: «Στέλνει λάθος μήνυμα στις νεαρές γυναίκες» - Η εμφάνιση της στα BAFTA 2026 προκάλεσε ανησυχία

Διεθνή / Έμα Στόουν: «Στέλνει λάθος μήνυμα στις νεαρές γυναίκες» - Η εμφάνιση της στα BAFTA 2026 προκάλεσε ανησυχία

Πολλοί στα social media εξέφρασαν ανησυχία για την εμφανή αλλαγή στην εμφάνισή της, σχολιάζοντας ότι φαινόταν αδύναμη και αναφέροντας πως μπορεί να είναι υποσιτισμένη
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM