«Να αποτρέψουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο»: Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τον Τραμπ

«Να αποτρέψουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο»: Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τον Τραμπ Facebook Twitter
Βλαντίμιρ Πούτιν/ Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την προθυμία του να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε τηλεοπτική συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ο Πούτιν δήλωσε ότι χαιρετίζει τις δηλώσεις του Τραμπ και της ομάδας του «που εκφράζουν την επιθυμία να αποκατασταθεί η άμεση επαφή με τη Ρωσία» και την «ανάγκη να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», τονίζοντας την προθυμία της Μόσχας για διάλογο.

«Χαιρετίζουμε βεβαίως αυτή την προσέγγιση και συγχαίρουμε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ για την ανάληψη των καθηκόντων του», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Τονίζω ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε τον διάλογο, ήμασταν πάντα έτοιμοι να διατηρήσουμε ομαλές σχέσεις συνεργασίας με οποιαδήποτε αμερικανική κυβέρνηση» πρόσθεσε. 

«Προχωρούμε από το γεγονός ότι ο διάλογος θα οικοδομηθεί σε μια ισότιμη και με αμοιβαίο σεβασμό βάση, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι χώρες μας σε μια σειρά από βασικά ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατηγικής σταθερότητας και ασφάλειας» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν άδραξε την ευκαιρία για να επαναδιατυπώσει τη θέση της Ρωσίας σχετικά με μια πιθανή διευθέτηση στην Ουκρανία: «Είμαστε επίσης ανοιχτοί σε διάλογο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση για την ουκρανική σύγκρουση» είπε, τονίζοντας τη σημασία της επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης, ενώ επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

*Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM