Η Τζασίντα Άρντερν πρότεινε στους εργαζόμενους στη Ν. Ζηλανδία να σκεφτούν την 4ήμερη εργασία, ως μία από τις επιλογές που θα μπορούσε να τονώσει τον εγχώριο τουρισμό, μετά τον κορωνοϊό.

 

Σε Facebook live που έκανε η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας, ανέφερε ότι έχει ακούσει κάποιους να προτείνουν από λιγότερες ημέρες εργασίας μέχρι περισσότερες αργίες, ως ιδέες για την τόνωση της οικονομίας και προκειμένου να ενθαρρυνθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς τα σύνορα παραμένουν κλειστά για την άφιξη ξένων.

 

«Ακούω πολλούς να προτείνουν ότι θα έπρεπε να έχουμε 4ήμερη εργασία. Ουσιαστικά, αυτό είναι ανάμεσα στον εργοδότη και τους εργαζόμενους. Αλλά μάθαμε τόσα πολλά με τον κορωνοϊό και την ευελιξία των ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι και την παραγωγικότητα που μπορεί να προκύψει αυτό», είπε η Άρντερν.

 

 

 

«Πραγματικά θα ενθάρρυνα τον κόσμο να το σκεφτεί, αν είναι σε θέση να το κάνουν κι αν θα μπορούσε να λειτουργήσει στη δική τους δουλειά, γιατί σίγουρα αυτό θα βοηθούσε τον τουρισμό σε όλη τη χώρα», ανέφερε ακόμη η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

 

Έχοντας ανακοινώσει την εξάλειψη του κορωνοϊού, την προηγούμενη εβδομάδα η Νέα Ζηλανδία ήρε τα περισσότερα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί, άνοιξαν καταστήματα και σχολεία ενώ επετράπη στους πολίτες να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα. Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, ενώ η ανεργία μπορεί να ξεπεράσει το 15% και να εκτοξευθεί ακόμη και στο 30%.