Sounion: Εγκαταλείπουν τις προσπάθειες ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου στην Ερυθρά Θάλασσα

MV SOUNION: Εγκαταλείπουν τις προσπάθειες ρυμούλκησης του δεξαμελόπλοιου Facebook Twitter
0

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, οι δυνάμεις της EUNAVFOR ASPIDES συμμετέχουν στην προστασία των ρυμουλκών που εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης του πλοίου MV SOUNION, με στόχο την πρόληψη μιας άνευ προηγουμένου περιβαλλοντικής καταστροφής στην περιοχή.

Οι ιδιωτικές εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την επιχείρηση διάσωσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συνθήκες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την εκτέλεση της ρυμούλκησης και ότι δεν ήταν ασφαλές να προχωρήσουν. Εξετάζονται πλέον εναλλακτικές λύσεις από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Η EUNAVFOR ASPIDES παραμένει προσηλωμένη στην αρχική της αποστολή, λειτουργώντας ως αξιόπιστος πάροχος θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ, με στόχο να συμβάλει στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στην περιοχή επιχειρήσεών της.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM