Χούτι: Δημοσιοποίησαν βίντεο - ντοκουμέντο από την πυρπόληση του MV Sounion

Χούτι: Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την πυρπόληση του MV Sounion Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης δείχνει την ένοπλη ομάδα να πυροδοτεί εκρηκτικά στο υπό ελληνική σημαία πετρελαιοφόρο Sounion την περασμένη εβδομάδα. 

Το MV Sounion χτυπήθηκε αρχικά από πυροβολισμούς από δύο μικρά σκάφη την περασμένη Τετάρτη, στη συνέχεια χτυπήθηκε από τρία βλήματα αγνώστων στοιχείων, τα οποία προκάλεσαν πυρκαγιά και το άφησαν χωρίς ισχύ κινητήρα, ανέφερε το γραφείο Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO). 

Η ναυτική αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα «Ασπίδες» δήλωσε ότι το ελληνικό τάνκερ MV Sounion -που επλήγη από τους αντάρτες των Χούτι της Υεμένης- εξακολουθεί να καίγεται, αλλά δεν διαρρέει πετρέλαιο. 

«Έχουν εντοπιστεί πολλαπλές πυρκαγιές σε διάφορα σημεία στο κύριο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά πολεμικά πλοία στην περιοχή επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου και το πλοίο είναι ακόμη αγκυροβολημένο και δεν παρασύρεται» ανακοίνωσε η ναυτική αποστολή της ΕΕ. Οι Χούτι δήλωσαν την Τετάρτη (28/8) ότι συμφώνησαν να επιτρέψουν τη ρυμούλκηση του Sounion, το οποίο καίγεται από τις 23 Αυγούστου, από την περιοχή. 

Σημειώνεται ότι υπό ελληνική σημαία «Sounion», μεταφέρει 150.000 τόνους αργού πετρελαίου. Αν ξεκινήσει διαρροή, θα μπορούσε να εξελιχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες στη σύγχρονη ιστορία. 

Τα 25 μέλη του πληρώματος του διασώθηκαν από ευρωπαϊκό πολεμικό πλοίο μια μέρα αργότερα και μεταφέρθηκαν στο Τζιμπουτί. 

Αργότερα, το πετρελαιοφόρο δέχτηκε ξανά επίθεση - οι Χούτι δημοσίευσαν ένα βίντεο που υποτίθεται ότι τους έδειχνε να του βάζουν φωτιά. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM