«Μπορώ να έχω ένα καγκουρό;»: Ο Ναβάλνι ξεμπροστιάζει το ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα

«Μπορώ να έχω ένα καγκουρό;»: Τα περιπαικτικά αιτήματα του Ναβάλνι στη φυλακή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, έχει απευθύνει μία σειρά από περιπαικτικά αιτήματα στις αρχές της φυλακής όπου κρατείται εδώ και μήνες. Μεταξύ άλλων, έχει ζητήσει ένα κιμονό, μια μπαλαλάικα, ένα σκαθάρι και ακόμη και ένα καγκουρό.

Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από τη σωφρονιστική αποικία υψίστης ασφαλείας IK-6, σύμφωνα με τα έγγραφα που ανήρτησε ο ίδιος ο Αλέξει Ναβάλνι στο διαδίκτυο.

«Όταν βρίσκεσαι σε ένα κελί απομόνωσης και δεν έχεις πολλή ψυχαγωγία, μπορείς πάντα να διασκεδάζεις αλληλογραφώντας με τη διοίκηση της φυλακής» επεσήμανε ο κρατούμενος, που εκτίει ποινή 11,5 ετών για απάτη και ασέβεια προς το δικαστήριο με κατηγορίες που, όπως λέει, επινοήθηκαν για να τον φιμώσουν.

Πλην των παράξενων αιτημάτων, στην αλληλογραφία αποκαλύπτονται οι συνθήκες του ρωσικού σωφρονιστικού συστήματος.

Ο Νάβαλνι ζήτησε να δοθεί ένα μεγάφωνο σε έναν ψυχικά ασθενή φυλακισμένο σε κελί απέναντι από το δικό του, ώστε «να μπορεί να φωνάζει ακόμη πιο δυνατά» και να απονεμηθεί το 10ο νταν στο καράτε σε έναν κρατούμενο που προφανώς σκότωσε έναν άνθρωπο με γυμνά χέρια.

Οι απαντήσεις της φυλακής ήταν γραμμένες σε σκληρή, γραφειοκρατική γλώσσα. Ενδεικτικό, στο αίτημα για το καράτε, απάντησε πως «το ζήτημα της χορήγησης τίτλων σπουδών ανατολικών πολεμικών τεχνών δεν αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση». 

Απαντώντας στο αίτημα του Ναβάλνι για άδεια να πάρει καγκουρό, η φυλακή έγραψε: «Το ζώο που προσδιορίζεται στο αίτημά σας είναι μαρσιποφόρο... Το αίτημά σας δεν θα ικανοποιηθεί».

Όταν ζήτησε να παρέχουν μία καρέκλα μασάζ σε έναν αρχηγό διμοιρίας, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να μειώσει το άγχος, η φυλακή έγραψε, ψυχρά, ότι δεν παρέχονται καρέκλες μασάζ.

Ρώτησε και τα ονόματα των σκύλων φύλαξης, με τις αρχές να τον ενημερώνουν, ξερά, ότι δεν μπορούν να παρέχουν τέτοιες πληροφορίες. Ο κρατούμενος γνωστοποίησε πως οι φύλακες τού είπαν πως αν ξέρει τα ονόματα των ζώων, μπορεί να επιχειρήσει να γίνει φίλος τους με απώτερο στόχο να δραπετεύσει. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ