Μπόρις Τζόνσον: «Τιμητική διάκριση» οι ρωσικές κυρώσεις σε Βρετανούς βουλευτές

Μπόρις Τζόνσον: «Τιμητική διάκριση» οι ρωσικές κυρώσεις σε Βρετανούς βουλευτές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Οι Βρετανοί βουλευτές στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Ρωσία πρέπει να θεωρήσουν αυτές τις κυρώσεις ως μια τιμητική διάκριση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιβάλλει προσωπικές κυρώσεις σε 287 μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου και τους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα.

«Όλοι τους, και οι 287, πρέπει να το θεωρήσουν αυτό ως μία τιμητική διάκριση» δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

Αργότερα ο Βρετανός πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε, σύμφωνα με το BBC, σε συνέντευξή του στο Talk TV, αν συμφωνεί να χρησιμοποιηθούν τα βρετανικά όπλα εναντίον στόχων όπως διυλιστήρια εντός της Ρωσίας, απάντησε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί.

«Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η κρίση πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας» δήλωσε.

«Αλλά οι Ουκρανοί σαφώς, όπως είπε ο [υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων] Τζέιμς (Χίπι), έχουν το δικαίωμα να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους. Δέχονται επίθεση από έδαφος εντός της Ρωσίας…έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν και να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM