Μπόρις Τζόνσον: Κανείς δεν μου είπε ότι το πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ ήταν αντίθετο με τα μέτρα κατά του covid

Μπόρις Τζόνσον: Κανείς δεν μου είπε ότι το πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ ήταν αντίθετο με τα μέτρα κατά του covid Facebook Twitter
EPA
0

Την τακτική του «συγνώμη δεν γνώριζα» ακολούθησε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε μία ύστατη προσπάθεια να διασκεδάσει το αρνητικό κλίμα εναντίον του μετά τις αποκαλύψεις για το πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω πανδημίας.

«Kανείς δεν μου είπε ότι το πάρτι στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν αντίθετο με τα μέτρα κατά του covid», ισχυρίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον σε μία απόπειρα να απολογηθεί μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση, μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα σε δημοσιογράφο του Sky News λέγοντας ότι «ζητά ταπεινά συγγνώμη» από τον κόσμο για τις «λανθασμένες εκτιμήσεις» που έγιναν.

Επισήμανε όμως, ότι δεν θα είχε προχωρήσει στην εκδήλωση, στην οποία είχαν προσκληθεί 100 άτομα, στις 20 Μαΐου 2020, αν πίστευε ότι παραβίαζε τους κανόνες.

«Λέω κατηγορηματικά ότι κανείς δεν μου είπε, κανείς δεν είπε ότι αυτό ήταν κάτι αντίθετο με τους κανόνες, ότι ήταν κάτι πέρα από μια συνάντηση εργασίας γιατί ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ, ότι θα είχε πραγματοποιηθεί ή θα είχε επιτραπεί να γίνει εάν ήταν αντίθετο με τους κανόνες» επέμεινε.

«Από ότι ανακαλώ στη μνήμη μου, βγήκα στον κήπο για περίπου 25 λεπτά, που πίστευα ότι ήταν μια συγκέντρωση για εργασία, και μίλησα με το προσωπικό, ευχαριστώντας τους. Στη συνέχεια επέστρεψα στο γραφείο μου και συνέχισα τη δουλειά μου» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Φέρω την πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη, κανείς δεν μου είπε ότι αυτό είναι ένα γεγονός που είναι αντίθετο με τους κανόνες, κατά παράβαση αυτού που ζητάμε από όλους να κάνουν» επέμεινε.

Ο Τζόνσον παραδέχτηκε ότι «έπρεπε να κοιτάξει γύρω του και να πει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους» όταν συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μια εργασιακή συνάντηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε ωστόσο «τη συγγνώμη για τις λανθασμένες εκτιμήσεις» που έκανε ενώ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο όταν ρωτήθηκε ότι αυτό που λέει ακούγεται ανόητο στο κοινό.

Ερωτηθείς για δύο πάρτι που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου, απάντησε πως «Λυπάμαι βαθιά που συνέβη αυτό. Μπορώ μόνο να επαναλάβω τη συγγνώμη μου στην Αυτού Μεγαλειότητα και να ζητήσω συγγνώμη για τις λανθασμένες εκτιμήσεις που έγιναν και για τις οποίες αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη».

Ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, υποστήριξε χθες ότι ο Τζόνσον γνώριζε για το πάρτι στον κήπο εκ των προτέρων και εκείνος του έδωσε το πράσινο φως ενώ είπε ψέματα στο κοινοβούλιο όταν ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε. Ωστόσο ο πρωθυπουργός τον διέψευσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς πολλοί είναι αυτοί που ζητούν την παραίτησή του, μεταξύ αυτών και ορισμένοι βουλευτές του.

Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι πρέπει να δοθεί χώρος ώστε να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Με πληροφορίες του Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ